e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Ξεκινά το "ξεσκόνισμα" των τραπεζών η Blackrock

Αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα αρχίσουν να καταφτάνουν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» των Σπάτων οι υψηλές παρουσίες που αναμένονται στη χώρα μας από τώρα έως και τα μέσα Σεπτεμβρίου.  
Σύμφωνα με πληροφορίες, την αρχή θα κάνει ο αρμόδιος γενικός διευθυντής της αμερικανικής Blackrock, η οποία θα αναλάβει να κάνει, για λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδας, τους ελέγχους στα χαρτοφυλάκια και δη τα δανειακά, των ελληνικών τραπεζών.

Ο στόχος είναι έως τις αρχές Δεκεμβρίου, που αναμένεται ότι θα διαρκέσει αυτή η εργασία, να γίνει μια ακριβής καταγραφή της κατάστασής τους, κυρίως από πλευράς επισφαλειών, για να ξεκαθαρίσει η εικόνα σε αυτό το τόσο κρίσιμο μέτωπο.

Κοινή είναι η αίσθηση ότι όσο η κατάσταση παραμένει συγκεχυμένη, τόσο θα αναβάλλεται ο επόμενος κύκλος συγκέντρωσης στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα , αφού κανείς δεν δέχεται να συνεργασθεί με κανέναν, αν δεν γνωρίζει ποια είναι ακριβώς η οικονομική του θέση.

Με τη βοήθεια της Blakcrock λοιπόν ελπίζεται ότι θα δοθεί ένα τέλος σε αυτή την αβεβαιότητα, η οποία έχει καθυστερήσει σημαντικά τις εξελίξεις στη χώρα μας, σε αυτό το μέτωπο.

Ο εν λόγω γενικός διευθυντής της Blackrock θα είναι αυτός που θα υπογράψει το συμβόλαιο συνεργασίας με την Τράπεζα της Ελλάδας κι αμέσως μετά, τα συνεργεία της εταιρίας θα πιάσουν δουλειά. Αυτά, με τη σειρά τους, αναμένονται στην Αθήνα αρχές Σεπτεμβρίου, με την υπόσχεση να κάνουν φύλλο – φτερό τα χαρτοφυλάκια όλων των πιστωτικών ομίλων. Οι οποίοι, με τη σειρά τους, προετοιμάζονται αναλόγως, για να τους υποδεχθούν...
dealnews.gr