e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

To αυτοκίνητο που θα ξεπεράσει την Bugatti Veyron

Στόχο να συντρίψει το ρεκόρ τελικής ταχύτητας που έχει καταγραφεί ποτέ και ανήκει στην Bugatti Veyron SS με 415 χλμ./ώρα, έχει βάλει η αμερικανική εταιρεία Shelby, με το νέο υπεραυτοκίνητο Tuatara των 1.350 ίππων! Πριν από λίγα χρόνια το SCC Ultimate Aero TT των 1.183 ίππων επίσης της Shelby, κατέγραψε τελική ταχύτητα 413 χλμ./ώρα ξεπερνώντας την απλή Veyron και καταγράφοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Η απάντηση της Bugatti όμως ήταν άμεση, με την έκδοση SS των 1.200 ίππων να κινείται με 2 χιλιόμετρα παραπάνω και να ξαναπαίρνει τα σκήπτρα.

Προκειμένου να πάρει πίσω τον τίτλο, η αμερικανική εταιρεία κατασκευής supercars ετοιμάζει ένα νέο αυτοκίνητο με την εξωτική ονομασία Tuatara, το οποίο όπως λένε και τα στελέχη της μάρκας θα σπάσει το ρεκόρ μέχρι το τέλος του έτους.

Το όνομα Tuatara εμπνεύστηκε από ένα ερπετό που ζει στη Νέα Ζηλανδία και έχει μια εκπληκτική μοριακή δομή. Πάνω σε αυτό βασίστηκε και ο Jason Castriota, αρχισχεδιαστής της Shelby, κατασκευάζοντας το νέο υπεραυτοκίνητο από υλικά τελευταίας τεχνολογίας και φυσικά ανθρακόνημα. Επίσης, η δομή του είναι εξαιρετικά πολύπλοκη όπως συμβαίνει και με το ερπετό, η αεροδυναμική του σχεδίαση εκπληκτική, ενώ τα μηχανικά μέρη και τα ελαστικά έχουν εξελιχθεί με μοναδικό σκοπό τις τέλειες επιδόσεις.

Το Tuatara τροφοδοτείται από ένα V8 κινητήρα 7.0 λίτρων με διπλό τούρμπο, με την ισχύ του να φθάνει τους 1.350 ίππους. Το κιβώτιο είναι επτατάχυτο διπλού συμπλέκτη και οι αλλαγές γίνονται μέσω των αλουμινένιων paddles στο τιμόνι.

Αν και δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για το αυτοκίνητο ώστε να έχουμε πλήρη εικόνα για τις ακραίες όπως φαίνεται προδιαγραφές του, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Jarod Shelby, θεωρεί ότι θα ξεπεράσει την τελική ταχύτητα των 415 χλμ./ώρα πολύ σύντομα. Το Tuatara πιθανότατα θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό μονάδων και θα διατεθεί σε συγκεκριμένους – ζάμπλουτους πελάτες, με την τιμή του να ξεπερνά κάθε λογική.

Πηγή: monopoli.gr