e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Διστάζει να στηρίξει την Ελλάδα η Ιταλία - Φοβάται τα επιτόκια

Η αύξηση του κόστους δανεισμού της Ιταλίας την κάνεις διστακτική για συμμετοχή της στην χρηματοδότηση της επόμενης δόσης του δανείου για την Ελλάδα. 
Σύμφωνα με δημοσίευμα του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, σε τηλεδιάσκεψη που έγινε την Πέμπτη μεταξύ αξιωματούχων των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης, το θέμα τέθηκε επί τάπητος και η ιταλική πλευρά δήλωσε ότι ενδεχομένως να αναθεωρήσει την συμμετοχή της στην επόμενη δόση του ελληνικού πακέτου.

Η συμφωνία που έγινε για να δοθεί το νέο πακέτο δανεισμού προς την Ελλάδα, προβλέπει πως εάν μια χώρα αντιμετωπίζει πρόβλημα αύξησης του κόστους δανεισμού της σε επίπεδα υψηλότερα από το επιτόκιο δανεισμού προς την Ελλάδα, τότε της δίνεται η δυνατότητα είτε να μην συμμετέχει στην χρηματοδότηση του δανείου – οπότε οι άλλες χώρες καλούνται να συμπληρώσουν το κενό – είτε να ζητήσει αποζημίωση από τα άλλα μέλη ώστε να μην καταγράψει ζημίες.

Κατά την δημοπρασία της Πέμπτης, η Ιταλία άντλησε μεν περί τα 8 δισ. ευρώ, αλλά το κόστος δανεισμού εκτινάχθηκε σε υψηλό 11 ετών για τα 10ετή ομόλογα.

dealnews.gr