e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

"Μη ασφαλές καταφύγιο το δολάριο"


Τις αναδυόμενες αγορές θεωρεί πλέον ασφαλέστερο στοίχημα ο διάσημος διαχειριστής Mark Mobius και όχι το δολάριο και τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα τα οποία τα οποία αποδείχθηκαν επενδυτικά καταφύγια κατά τη διάρκεια της χρηματοοικονομικής κρίσης.
Ο Mobius, που διαχειρίζεται 50 δισ. δολάρια ως πρόεδρος της Templeton Emerging Markets Group, πιστεύει ότι οι αναδυόμενες αγορές είναι σήμερα ένα πολύ ασφαλέστερο στοίχημα.

«Η κρίση χρέους στις ΗΠΑ και στη Δυτική Ευρώπη φέρνει τις αναδυόμενες αγορές σε μία πολύ ισχυρή θέση, γιατί η αναλογία χρέους/ΑΕΠ τους είναι πολύ χαμηλότερη από ό,τι στις ανεπτυγμένες χώρες και τα συναλλαγματικά αποθεματικά τους είναι πολύ μεγαλύτερα», είπε στο CNBC.














Ο Mobius πιστεύει ότι η στροφή των επενδυτών προς τις μετοχές των αναδυόμενων χρηματιστηρίων έχει ήδη ξεκινήσει και δηλώνει θετικός για τα εμπορεύματα και το χρυσό.














Εξάλλου, ο ίδιος δεν φοβάται για μια νέα παγκόσμια ύφεση. «Ο καταναλωτής είναι ζωντανός και συνεχίζει τόσο στις ΗΠΑ όσο και στις αναδυόμενες αγορές, επομένως δεν φοβάμαι ιδιαίτερα. Ο καταναλωτής έχει πολύ ρευστό να ξοδέψει και θέλει να ξοδέψει, γιατί δεν θέλει να συσσωρεύει μετρητά».
dealnews.gr