e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Επαναδιαπραγματεύονται μείωση ενοικίων τα ασφαλιστικά ταμεία

Σε διαπραγμάτευση για τη μείωση των μισθωμάτων στα κτίρια που νοικιάζει το ΙΚΑ και τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία, προχωρεί το υπουργείο Εργασίας. 
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γ.Γιακουμάτου, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γ.Κουτρουμάνης, ανέφερε ότι δίνονται κάθε χρόνο 37 εκατ. ευρώ για ενοίκια, σημειώνοντας ότι ήδη έχουν μειωθεί κατά 10% τα μισθώματα και στόχος της επαναδιαπραγμάτευσης είναι να φτάσει στο 20%.

Ο βουλευτής της ΝΔ Γ.Γιακουμάτος τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να «κόβονται» συντάξεις των 500 ευρώ και την ίδια ώρα να χάνονται εκατομμύρια από την αναξιοποίητη περιουσία των ταμείων ή από ενοίκια που καταβάλλουν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Απαντώντας, ο κ. Κουτρουμάνης ανέφερε ότι το ΙΚΑ χρησιμοποιεί περίπου το 51% των ακινήτων του για στεγαστικές του ανάγκες, το 30% αξιοποιείται και του αποφέρει περίπου 10 εκατ. ευρώ και το υπόλοιπο 20% παρουσιάζεται όντως αναξιοποίητο, όπως και κτίριο στην Πειραιώς το οποίο από το 1997 βρίσκεται σε κατάσταση εγκατάλειψης.

Προσδιορίζοντας τις προτεραιότητες του υπουργείου, ο κ. Κουτρουμάνης είπε ότι πρώτο μέλημα είναι να στεγαστούν τα ταμεία σε δικά τους κτίρια, το δεύτερο είναι να γίνουν ανταλλαγές με ιδιώτες και το τρίτο να προχωρήσει σε εκποίηση μικρών οικοπέδων και γραφείων τα οποία δεν μπορεί να αξιοποιήσουν τα ασφαλιστικά ταμεία.
dealnews.gr