e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Eλληνο-γερμανικές επιχειρηματικές συναντήσεις


Δύο ελληνο-γερμανικές επιχειρηματικές συναντήσεις, το φθινόπωρο (στις 24 Σεπτεμβρίου) στο Βερολίνο, και τον Δεκέμβριο στην Αθήνα, προγραμματίζει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, την αντιστροφή του αρνητικού κλίματος και την ενίσχυση της επιχειρηματικής εξωστρέφειας. 
Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσονται σειρά επιχειρηματικών συναντήσεων, που προγραμματίζονται το επόμενο διάστημα από τον Σύνδεσμο, με αντίστοιχες οργανώσεις χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Μεσογείου.

Σε ό,τι αφορά τις επιχειρηματικές σχέσεις με τη Γερμανία, σημειώνεται ότι η συνεργασία με τον Γερμανικό Σύνδεσμο Βιομηχανιών (BDI) καλλιεργείται ήδη από πέρσι, καθώς μέλη της Διοίκησης του ΣΕΒ έχουν πραγματοποιήσει δύο επισκέψεις στο Βερολίνο για επαφές με γερμανικές εταιρίες, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Οι επαφές, που θα γίνουν ως το τέλος του έτους, θα επικεντρωθούν στην περαιτέρω επενδυτική δραστηριοποίηση γερμανικών εταιρειών στην Ελλάδα και σε κοινά projects με Έλληνες εταίρους.

Αντίστοιχες συναντήσεις θα διοργανωθούν στη Βιέννη, στις 24 Οκτωβρίου 2011, σε συνεργασία με τον Αυστριακό Σύνδεσμο Βιομηχανιών (ΙV), στο Παρίσι τον ερχόμενο Οκτώβριο και με τον Γαλλικό Σύνδεσμο Επιχειρήσεων (MEDEF) και αργότερα στο Λονδίνο από κοινού με τον Βρετανικό Σύνδεσμο (CBI). Σε δεύτερη φάση, ο ΣΕΒ θα συντονίσει επισκέψεις και επαφές των ξένων εταιριών στην Αθήνα.

Επαφές και συναντήσεις πραγματοποιεί ο Σύνδεσμος και με τις χώρες της Μεσογείου, περιοχή που θεωρείται κρίσιμη για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Ειδικότερα, στο διάστημα 6-8 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται επιχειρηματική αποστολή στο Μαρόκο, σε συνεργασία με τη Συνομοσπονδία Επιχειρήσεων Μαρόκου (CGEM), κατά τη διάρκεια της οποίας θα ιδρυθεί Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας-Μαρόκου.

Επιπλέον, τον Μάιο ο ΣΕΒ είχε οργανώσει Ελληνο-αιγυπτιακό Επιχειρηματικό Φόρουμ στο Κάιρο με την παρουσία του υφυπουργού Εξωτερικών, ενώ η συνέχεια θα δοθεί με επίσκεψη στην Αθήνα ομάδας αιγυπτιακών εταιριών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να τοποθετηθούν επενδυτικά στη Ελλάδα.
dealnews.gr