e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Το project της συμμετοχής

Η ώρα μηδέν για το εγχώριο τραπεζικό σύστημα πλησιάζει. Σε λίγο συνεδριάζει στην Αθήνα η διεθνής των τραπεζιτών (IIF), η οποια από κοινού με τους Ελληνες τραπεζίτες θα εξετάσουν τις επηρροές που θα έχει στον χρηματοπιστωτικό κλάδο η συμμετοχή του στην επιχείρηση διάσωσης της ελληνικής οικονομίας, στο πλαίσιο της συμφωνίας που επετεύχθη την περασμένη Πέμπτη στις Βρυξέλλες.Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι τελικώς στη συνεδρίαση δεν θα δώσει το παρόν ο επικεφαλής του IIF κ.Νταλάρα, αλλά κορυφαία στελέχη - συνεργάτες του.

Σημασία, ωστόσο, δεν έχει αυτό, αλλά το αποτέλεσμα της σύσκεψης. Γιατί, εν πολλοίς θα κρίνει και το ποσοστό συμμετοχής των ελληνικών τραπεζών στο project. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τελικά το απόλυτο πολύ δύσκολα θα επιτευχθεί. Κι αυτό γιατί τουλάχιστον τρεις τράπεζες δείχνουν διστακτικές, η κάθε μια για τους δικούς της λόγους, να δηλώσει παρούσα.

Ωστόσο, ακόμα και αν ο στόχος του 100% δεν καλυφθεί, ένα 90% θα θεωρηθεί κάτι παραπάνω από αισιόδοξο. Αρκεί να μην υπάρξουν κι άλλες δυσάρεστες εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής, που θα μπορούσαν να αντιστρέψουν εντελώς το αισιόδοξο κλίμα που επικρατεί αυτή τη στιγμή, εντός κι εκτός ελληνικών συνόρων.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το αποτέλεσμα της σημερινής πολύ κρίσιμης συνεδρίασης αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, γιατί, για πρώτη φορά ενδεχομένως, θα ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με τις επιπτώσεις από τη συμμετοχή στο εγχείρημα. Κι αυτό είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία του όλου project σε αυτή τη φάση, πέραν βεβαίως του τελικού του αποτελέσματος, που είναι η διάσωση της ελληνικής οικονομίας.
dealnews.gr