e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Ταχύτατα και (μόνο) ουσιαστικά έργα από ΕΣΠΑ

Η απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ θα γίνει από τα έργα που είναι πιο «ώριμα» και πιο ουσιαστική σημασία έχει η ολοκλήρωση τους και όχι αυτά που «μένουν» στα χαρτιά.  
Πιο συγκεκριμένα κατάλογο με τα «νεκρά» έργα του ΕΣΠΑ που παραμένουν στα χαρτιά στερώντας πόρους από άλλα προγράμματα που μπορούν να «τρέξουν» πιο γρήγορα, παρέδωσε στους Περιφερειάρχες ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Θάνος Μωραΐτης.

Τους υπέδειξε επίσης συγκεκριμένη μεθοδολογία που μπορεί να διευκολύνει τον εντοπισμό ώριμων έργων, η προώθηση των οποίων θα επιταχύνει την απορρόφηση των Κοινοτικών κονδυλίων.

Να σημειωθεί πως την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Ανάπτυξης, Μ. Χρυσοχοίδης, απηύθυνε τελεσίγραφο προς τους φορείς του Δημοσίου, και τις Περιφέρειες, να απελευθερώσουν τους πόρους του ΕΣΠΑ που παραμένουν εγκλωβισμένοι σε ανενεργούς κωδικούς, προχωρώντας σε απένταξη των «κοιμώμενων» έργων.

Το χρονοδιάγραμμα που τέθηκε από το υπουργείο προβλέπει ότι το ξεκαθάρισμα των προγραμμάτων και η επιλογή των ώριμων έργων πρέπει να γίνει ως το Σεπτέμβριο.

Στις συναντήσεις του κ. Μωραίτη με τους περιφερειάρχες, στις οποίες συμμετείχε και η ειδική γραμματέας Γεωργία Ζεμπιλιάδου, τονίστηκε και από τις δυο πλευρές η ανάγκη συντονισμού, αλλά και πιο τακτικής επαφής.

Ο κ. Μωραΐτης τόνισε στις συναντήσεις, ότι θα σταθεί αρωγός στο έργο των περιφερειαρχών σημειώνοντας ότι «το υπουργείο θα παρέχει το απαιτούμενο εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό και τους τεχνικούς συμβούλους για να τρέξουν τα περιφερειακά προγράμματα, μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο υποστήριξης».
dealnews.gr