e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Επεισοδιακή συγκέντρωση στην ακτή Ξαβερίου

Κομφούζιο στους δρόμους του Πειραιά. Εκατοντάδες ιδιοκήτες ταξί κάνουν πορεία, μετά την επεισοδιακη συγκέντρωση στην ακτη Ξαβερίου και τις αψιμαχίες με τα ΜΑΤ μπροστά στα μάτια εμβρόντητων τουριστών. Αφού διέσχισαν το κέντρο της πόλης έκαναν συγκέντρωση στη Ποσειδώνος, στο Φάληρο, και τώρα επιστρέφουν στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, μια ομάδα από ιδιοκτήτες ταξί στην οδό Χατζηκυριακού θέλησαν να εμποδίσουν την έξοδο των τουριστικών λεωφορείων από το λιμάνι. Μάλιστα, έριξαν λάδια στην ανηφόρα, ενώ τοποθέτησαν και οδοφράγματα γα να εμποδίσουν τα πούλμαν να βγουν από το λιμάνι. Η αστυνομία έριξε πριονίδι πάνω στα λάδια για να μπορέσουν να περάσουν τα οχήματα.

Επισης, στο Ηράκλειο Κρήτης αυτοκινητιστές έχουν αποκλείσει τις δύο εφορίες. Και στη Θεσσαλονίκη οι ιδιοκτήτες ταξί θα πραγματοποιήσουν πορεία πεζή, στο κέντρο της πόλης.

Επιστολή σε Ραγκούση


Οι αυτοκινητιστές, μετά και την δέσμευση του πρωθυπουργου για διάλογο, έστειλαν επιστολή προν τον υπουργό Μεταφορών,ζητώντας άμεση συνάντηση. «Παρά την οξύτητα που έχει δημιουργηθεί γύρω από το θέμα των ταξί, θεωρούμε πολύ σημαντική την παρέμβαση του πρωθυπουργού στην κοινοβουλευτική ομάδα. Επειδή είμαστε υπέρ του διαλόγου και το έχουμε αποδείξει αυτό κατά το παρελθόν, ζητούμε άμεσα συνάντηση μαζί σας ώστε να βρεθεί μία λύση χωρίς "προκαταλήψεις"» αναφέρεται στην επιστολή των αυτοκινητιστών.

Οι αυτοκινητιστές είχαν ζητήσει ραντεβού και με τον ίδιο τον κ. Παπανδρέου, αποστέλλοντας σχετικό αίτημα στο γραφείο του με φαξ.
nooz.gr




Νωρίτερα, επικράτησε ένταση, όταν δυνάμεις της αστυνομίας επιχείρησαν να απομακρύνουν ιδιοκτήτες ταξί, που είχαν συγκεντρωθεί από τα ξημερώματα, έξω από την ακτή Ξαβερίου , χωρίς τα αυτοκίνητά τους. Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να προσεγγίζουν σήμερα τουλάχιστον πέντε κρουαζιερόπλοια.