e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Κορυφώνεται η πίεση στη Γερμανία για την Ελλάδα


Κορυφώνεται η πίεση στην καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ να αποφασίσει γρήγορα για τον τρόπο που θα συμβάλλουν οι ιδιώτες πιστωτές στο νέο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, καθώς το ΔΝΤ και Ιταλοί αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα υπονομεύει την Ευρωζώνη, αναφέρει σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η εφημερίδα Financial Times.

Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Τζούλιο Τρεμόντι, σημειώνει το δημοσίευμα, εμφανίσθηκε να συγκρίνει την κυρία Μέρκελ με επιβάτη πρώτης θέσης στον Τιτανικό.

"Σήμερα στην Ευρώπη υπάρχει ένα ραντεβού με την ιστορία. Η σωτηρία δεν θα έλθει με τη χρηματοδότηση, αλλά από την πολιτική. Η πολιτική, όμως, δεν μπορεί να κάνει άλλα λάθη", δήλωσε ο κ. Τρεμόντι κατά τη διάρκεια της συζήτησης που έγινε χθες στην ιταλική Βουλή για το νέο πακέτο λιτότητας ύψους 45 δις. ευρώ, προσθέτοντας: "Όπως και στον Τιτανικό, ούτε οι επιβάτες της πρώτης θέσης μπορούν να σωθούν".

Ο αναπληρωτής διευθυντής του ΔΝΤ για την Ευρώπη, Ατζάι Τσόπρα, ήταν το ίδιο οξύς, λέγοντας ότι οι ηγέτες της Ευρώπης "πρέπει να τελειώσουν" τη συζήτηση σχετικά με τους ιδιώτες πιστωτές, καθώς οι αγορές πιστεύουν ότι έως σήμερα δεν έδωσαν επαρκή απάντηση.

"Αυτό που χρειαζόμαστε και λείπει έως τώρα είναι μία ευρωπαϊκή λύση σε ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα", δήλωσε ο κ. Τσόπρα, προσθέτοντας: "Αυτό που είναι κρίσιμο τώρα, είναι η Ευρώπη να διαλύσει την αβεβαιότητα που δημιουργείται".

Το ΔΝΤ τόνισε τον κίνδυνο από μία περαιτέρω καθυστέρηση στην τακτική έκθεση οικονομικής αξιολόγησης που ετοιμάζει για την ομάδα των 20 μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου (G 20), όπου αναφέρει ότι η αποτυχία να αντιμετωπισθεί η ελληνική κρίση απειλεί τις τράπεζες και τη σταθερότητα των κρατικών χρεών σε όλο τον κόσμο.

Το δημοσίευμα επισημαίνει την αντίδραση της Μέρκελ στην πραγματοποίηση έκτακτης συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες. Σε δηλώσεις της που έκανε από την πρωτεύουσα της Νιγηρίας, η καγκελάριος είπε ότι η Γερμανία θέλει να επιτευχθεί γρήγορα συμφωνία, αλλά η λύση πρέπει να είναι "λογική".
nooz.gr