e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Δημόσιο: Ψαλίδι σε τρία επιδόματα

Η διάταξη για τη μείωση επιδομάτων στο δημόσιο μπορεί να συμπεριελήφθη κατά...λάθος στην αιτιολογική έκθεση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, αλλά η ουσία δεν αλλάζει σε ό,τι αφορά τις προθέσεις του οικονομικού επιτελείου, το οποίο θα καταθέσει ξεχωριστό νομοσχέδιο.


Τι γράφει επι λέξει η αιτιολογική έκθεση: «Με τις διατάξεις του παρόντος άρθρου κρίνεται αναγκαία η μείωση των επιδομάτων που λειτουργούν ως κίνητρο απόδοσης ή ταχύτερης διεκπεραίωσης ή ειδικής απασχόλησης του έργου των δημοσίων λειτουργών και υπαλλήλων, στα πλαίσια αντιμετώπισης της δημοσιονομικής κρίσης και της αποσυμπίεσης του μισθολογικού κόστους, με τελικό στόχο τη μείωση των δημοσίων δαπανών».

Τώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η μείωση στα τρια προαναφερθέντα επιδόματα θα φθάσει έως και το 50%. Το νέο μαχαίρι πλήττει την πλειονότητα των δημοσίων υπαλλήλων και μάλλον δείχνει το δρόμο του Ενιαίου Μισθολογίου.

Το επίφομα Ειδικής Απασχόλησης που λαμβάνουν οι εκπαιδευτικοί κυμαίνεται από 88 έως 235 ευρώ. Στους εργαζόμενους στους ΟΤΑ από 110 έως 170 ευρώ. Το κίνητρο απόδοσης κυμαινεται από 57 έως 100 ευρώ.
nooz.gr