e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

«Θα αποφευχθεί η χρεοκοπία»

Ως σωτήριες χαρακτηρίζονται από την JPMorgan οι κινήσεις της Ευρώπης για να τραβήξει τελικά την Ελλάδα από το χείλος του γκρεμού ώστε να γλιτώσει την χρεοκοπία.Ο CEO της JPMorgan, Jamie Dimon τονίζει ότι οι παγκόσμιες αγορές είναι ικανές να επιβιώσουν ακόμα και μετά από μια χρεοκοπία στην Ελλάδα ωστόσο εκτίμησε ότι οι ευρωπαίοι θα σώσουν τελικά τη χώρα.




Σε συνέντευξη του ο κ. Dimon τονίζει χαρακτηριστικά «Νομίζω ότι η ελληνική χρεοκοπία είναι βιώσιμη, αλλά δεν είναι καλή εξέλιξη για την παγκόσμια οικονομία και συνδιαστικά με τις υπόλοιπες ανησυχίες, θα αποτελέσει μια αρνητική εξέλιξη».

Επιπλέον συνέχισε λέγοντας ότι «δεν νομίζω ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, εκτιμώ ότι είναι πιο πιθανό οι ευρωπαϊκές αρχές και οι πολιτικοί να βρουν έναν τρόπο να σώσουν την Ελλάδα από την χρεοκοπία».

Ο κ. Dimon υπογράμμισε επίσης ότι «από τα στοιχεία που έχω στη διάθεσή μου, οι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν αρκετά κεφάλαια για να αντέξουν ακόμα και την κατάρρευση της χώρας. Η χρεοκοπία άλλωστε δεν θα έχει τις ίδιες επιπτώσεις όπως η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση».
dealnews.gr