e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

«Στήλη άλατος» αφήνει ο Μπερλουσκόνι τον Ομπάμα στο περιθώριο της G8

Παράπονα για τους δικαστές...


Ο Μπερλουσκόνι πλησίασε με το φωτογράφο του τον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος ήταν καθισμένος στο μεγάλο τραπέζι στην αίθουσα της συνόδου της G8, χτυπώντας τον ελαφρά στον ώμο. «Παρουσιάσαμε τη μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης και για μάς είναι θεμελιώδες, γιατί αυτή τη στιγμή έχουμε περίπου μια δικτατορία δικαστών της Αριστεράς» δήλωσε. «Μού έκαναν 31 δίκες και αθωώθηκα σε όλες» συνέχισε μιλώντας επί δύο λεπτά στον απαθή, σιωπηλό και ελαφρώς έκπληκτο Μπαράκ Ομπάμα. «Δεν γνωρίζουμε εάν ο Μπερλουσκόνι θα ζητήσει την επέμβαση του ΝΑΤΟ» ειρωνεύεται η ιταλική αντιπολίτευση.


Ψυχρά και με έκπληξη αντέδρασε ο Μπαράκ Ομπάμα στο «κατηγορώ» Μπερλουσκόνι κατά των δικαστών. Οι «κόκκινοι» δικαστές έχουν γίνει εμμονή για τον Καβαλιέρε, ο οποίος αντιμετωπίζει πολλές δίκες στην Ιταλία για σύγκρουση συμφερόντων και για τη σχέση του με την ανήλικη Ρούμπι-Καρίμα.

Λόγω της επιμονής του να μιλάει γι' αυτούς στον πρόεδρο της μεγαλύτερης δύναμης στον κόσμο, σε μια σύνοδο κορυφής αφιερωμένη σε σημαντικά διεθνή θέματα όπως ο πόλεμος στη Λιβύη, ο Μπερλουσκόνι είναι σήμερα περίγελος σχεδόν όλου του Τύπου της Ιταλίας.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, ο οποίος δεν είχε ακόμα τετ-α-τετ συνάντηση με τον Μπαράκ Ομπάμα, πλησίασε με το φωτογράφο του τον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος ήταν καθισμένος στο μεγάλο τραπέζι στην αίθουσα της συνόδου, χτυπώντας τον ελαφρά στον ώμο.

«Παρουσιάσαμε τη μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης και για μάς είναι θεμελιώδες, γιατί αυτή τη στιγμή έχουμε περίπου μια δικτατορία δικαστών της Αριστεράς» είπε ο Μπερλουσκόνι. Τα σχόλιά του κατέγραψαν τηλεοπτικές κάμερες που βρίσκονταν κοντά.

Μπροστά στον απαθή Αμερικανό πρόεδρο ο Ιταλός πρωθυπουργός συνέχισε: «Μού έκαναν 31 δίκες και αθωώθηκα σε όλες».

Επί δυο λεπτά μιλούσε στον ελαφρώς έκπληκτο Ομπάμα, ο οποίος σύμφωνα με τις εφημερίδες, στο διάστημα αυτό είχε τα χείλη σφιγμένα.

«Δε γνωρίζω εάν ο Μπερλουσκόνι θα ζητήσει την επέμβαση του ΝΑΤΟ» ειρωνεύτηκε ο γραμματέας του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος Πιερλουίτζι Μπερσάνι
ta nea