e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

"Προχωράω μόνος μέχρι το 2013"

Άγονο συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών



Σε τρικυμία φαίνεται πως έπεσε το καράβι που λέγεται Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών και στο τέλος ναυάγησε αφού όπως δείχνει το έντονα βαρύ κλίμα στο οποίο εξήλθαν του Προεδρικού Μεγάρου οι αρχηγοί των κομμάτων δεν βρέθηκε ουσιαστική κοινή γραμμή πλεύσης.


Αμέσως μετά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης αρκέστηκε σε μια μικρή δήλωση τελεσίγραφο που μάλλον δείχνει το κλίμα στο οποίο εξελίχθηκε το Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε «Η καρέκλα κάποιων μπαίνει πάνω από την Ελλάδα. Οψόμεθα».


Η κυρία Αλέκα Παπαρήγα σε δηλώσεις της από τη Βουλή μίλησε για «εκβιαστικά διλήμματα» και «τρομοκρατία τύπου Μπιν Λάντεν που έχουν ένα και μοναδικό σκοπό. Να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για τη διεύρυνση των κερδών των κερδοσκόπων σε βάρος του ελληνικού λαού».


«Λύση και διέξοδο υπάρχει όταν κάποιος στοχεύει στην ανατροπή της κυριαρχίας των μονοπωλίων», τόνισε ενώ επανέλαβε «Να μην παγιδευτεί ο λαός σε εκβιασμούς».


Αναμένονται οι δηλώσεις των Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα.


Τι συζητήθηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες

Όπως αφήνουν –διάφοροι πολιτικοί κύκλοι να διαρρεύσει- υπήρξε έντονη διαφωνία μεταξύ του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου και του προέδρου της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά.


Ο κ. Σαμαράς φέρεται να είπε «Δεν φαίνεται να συμφωνούμε. Αυτό σημαίνει οτι πάμε σε εκλογές;» και ο κ. Παπανδρέου φέρεται να απάντησε: «'Οχι! Σε καμία περίπτωση! Προχωράω μόνος μου και ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του».


Χρονικό μέχρι 14:00

Ολοκλήρωσαν την ενημέρωσή τους, προς το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, σχετικά για τα φλέγοντα οικονομικά και θεσμικά θέματα, οι υπουργοί Οικονομικών και Εξωτερικών κ.κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Δημήτρης Δρούτσας.

Η ενημέρωση ολοκληρώθηκε στις 14:00 οπότε και αποχώρησαν από την αίθουσα για να συνεχιστεί η διαδικασία.


Το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών ξεκίνησε λίγο μετά τις 12:30 υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κου Κάρολου Παπούλια μετά από αίτημα του πρωθυπουργού.

Ανοίγοντας τη συζήτηση, ο κος Παπούλιας επεσήμανε την ανάγκη να επιτευχθεί άμεσα εθνική συνεννόηση για να μπορέσει η χώρα να αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά την κρίση. Χρησιμοποιώντας ξεκάθαρη γλώσσα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι απαιτείται ακόμη να ληφθούν εκείνα τα μέτρα που θα διασφαλίζουν την κοινωνική συνοχή καθώς και να στοχεύουν στην προστασία των οικονομικά αδυνάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου, αναμένεται να θέσει το ζήτημα της συναίνεσης, είτε μέσω της στήριξης του νέου πακέτου μέτρων είτε μέσω της συμμετοχή σε κυβερνητικό σχήμα προσώπων κοινής αποδοχής.


Κατά την άφιξη των πρώτων αρχηγών υπήρχε ένα κλίμα αμηχανίας μέχρι να φτάσουν όλοι και να ξεκινήσει αυτό το κρίσιμο συμβούλιο.


Στη συνάντηση θα μετέχουν και οι υπουργοί οικονομίας και εξωτερικών κ.κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και Δημήτρης Δρούτσας οι οποίοι θα ενημερώσουν επί οικονομικών και θεσμικών θεμάτων, αντίστοιχα.


Να θυμίσουμε ότι η διαδικασία σύγκλησης του Συμβουλίου αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια κινήθηκε εχθές το μεσημέρι από τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου μόλις πληροφορήθηκε, στο Παρίσι, την απόφαση του ΔΝΤ να μην καταβάλει την πέμπτη δόση του δανείου, αν δεν εξασφαλισθούν οι εγγυήσεις που απαιτεί η τρόικα για την εφαρμογή των όρων του μνημονίου.

Στη σύσκεψη δεν εκλήθησαν και δεν παραβρίσκονται η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη και ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, ενώ θα συμμετάσχουν ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου καθώς και ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, προκειμένου να ενημερώσουν τους πολιτικούς αρχηγούς.


dealnews.gr