e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Τις σκηνές των «Αγανακτισμένων» στη Βαρκελώνη απομακρύνουν οι ισπανικές Αρχές

Εν όψει του τελικού του Champions League


Συνεργεία καθαρισμού ξεστήνουν από το πρωί της Παρασκευής τις σκηνές των «Αγανακτισμένων» της Βαρκελώνης, στην πλατεία της Καταλονίας, προκειμένου η πλατεία να είναι καθαρή ενόψει του τελικού του Champions League, ανακοίνωσε η καταλανική αστυνομία. «Όταν καθαριστεί η πλατεία μπορούν να επιστρέψουν, αλλά χωρίς σκηνές και επικίνδυνα αντικείμενα» προσθέτουν οι Αρχές.«Η πλατεία καθαρίζεται, η αστυνομία είναι εκεί για να διευκολύνει το έργο των συνεργείων καθαρισμού. Απομακρύνεται οποιοδήποτε αντικείμενο θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο όπως κατσαρόλες και μαχαίρια» δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.


Αστυνομικοί έχουν περικυκλώσει από το πρωί την πλατεία όπου περίπου 100 νεαροί εξακολουθούσαν να διαδηλώνουν ειρηνικά, φωνάζοντας «No pasaran» («Δεν θα περάσουν»).

«Όταν ολοκληρωθεί η επιχείρηση καθαρισμού, θα μπορέσουν να επιστρέψουν στην πλατεία, αλλά χωρίς σκηνές, μαχαίρια και άλλα αντικείμενα που θα μπορούσαν να είναι επικίνδυνα» διευκρίνισε η εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η ίδια εκπρόσωπος τόνισε ότι η επιχείρηση καθαρισμού αποφασίστηκε να υπάρξουν εγγυήσεις ασφαλείας ενόψει του τελικού του Champions League, ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Μάντσεστερ Γ.

Στο Twitter διαδηλωτές εξέφρασαν την αντίδρασή τους για την κίνηση της αστυνομίας.

«Μας απομακρύνουν με τη βία. Είναι εντελώς παράνομο. Οι αστυνομικοί δεν φέρουν το αστυνομικό σήμα» αναφέρει ένα από τα σχόλια αυτά.
ta nea