e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

"Κληρώνει" εξελίξεις η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Έκλεισαν οι πόρτες της αίθουσας του Προεδρικού Μεγάρου όπου ξεκίνησε λίγο μετά τις 12:30 το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κου Κάρολου Παπούλια μετά από αίτημα του πρωθυπουργού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου, αναμένεται να θέσει το ζήτημα της συναίνεσης, είτε μέσω της στήριξης του νέου πακέτου μέτρων είτε μέσω της συμμετοχή σε κυβερνητικό σχήμα προσώπων κοινής αποδοχής.


Κατά την άφιξη των πρώτων αρχηγών υπήρχε ένα κλίμα αμηχανίας μέχρι να φτάσουν όλοι και να ξεκινήσει αυτό το κρίσιμο συμβούλιο.

Στη συνάντηση θα μετέχουν και οι υπουργοί οικονομίας και εξωτερικών κ.κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και Δημήτρης Δρούτσας οι οποίοι θα ενημερώσουν επί οικονομικών και θεσμικών θεμάτων, αντίστοιχα.


Να θυμίσουμε ότι η διαδικασία σύγκλησης του Συμβουλίου αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια κινήθηκε εχθές το μεσημέρι από τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου μόλις πληροφορήθηκε, στο Παρίσι, την απόφαση του ΔΝΤ να μην καταβάλει την πέμπτη δόση του δανείου, αν δεν εξασφαλισθούν οι εγγυήσεις που απαιτεί η τρόικα για την εφαρμογή των όρων του μνημονίου.

Στη σύσκεψη δεν εκλήθησαν και δεν παραβρίσκονται η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη και ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, ενώ θα συμμετάσχουν ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου καθώς και ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, προκειμένου να ενημερώσουν τους πολιτικούς αρχηγούς.
dealnews.gr