e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Ειρήνη στη Μέση Ανατολή με επιστροφή στα σύνορα του 1967 στηρίζει και η Μέρκελ

Μετά την ομιλία Ομπάμα


Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε την Παρασκευή ότι στηρίζει την ομιλία του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για τη Μέση Ανατολή, λέγοντας ότι ο μόνος τρόπος να προχωρήσει μια ειρηνευτική συμφωνία θα ήταν να ακολουθήσει τον δρόμο της επιστροφής στα σύνορα προ του 1967.«Πιστεύω ότι η πρόταση επιστροφής στα σύνορα προ του 1967 και το να εξετάσουμε την ανταλλαγή εδαφών -να την εξετάσουμε και όχι να επιμένουμε δογματικά σε αυτήν- θα ήταν ένα καλό και διαχειρίσιμο μονοπάτι» δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος σε συνέντευξη Τύπου.


Ο Αμερικανός πρόεδρος πρότεινε δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στην ανατολική Ιερουσαλήμ, τη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας, εδάφη τα οποία κατέλαβε το Ισραήλ στον Πόλεμο των Έξι Ημερών.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου απέρριψε κατηγορηματικά την πρόταση του Μπαράκ Ομπάμα, υπογραμμίζοντας ότι θα είναι καταστροφικό για τη χώρα του να επιστρέψει σε αυτά τα σύνορα.

Μπαράκ Ομπάμα και Μπέντζαμιν Νετανιάχου συναντιούνται την Παρασκευή στην Ουάσινγκτον. Στη συνάντηση αναμένεται να τεθεί το θέμα.
ta nea