e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

ΒΡ: Είσπραξη 1,1 δισ. δολ. από τη Moex Offshore

Το ποσό των 1,065 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε πως θα εισπράξει η BP από θυγατρική του ιαπωνικού ομίλου Mitsui, συνιδιοκτήτη της πετρελαιοπηγής στην οποία σημειώθηκε η διαρροή στον Κόλπο του Μεξικού, δίκην συμμετοχής της στο κόστος των αποζημιώσεων για την καταστροφή.

Σε ανακοίνωσή της η βρετανική πετρελαϊκή εταιρεία τονίζει πως ήλθε σε φιλική συμφωνία με τη Moex Offshore, θυγατρική του εμπορικού ομίλου Mitsui and Co., προκειμένου να διευθετηθεί «η διαφορά ανάμεσα στις δύο εταιρείες σχετικά με το ατύχημα στην εξέδρα άντλησης Deepwater Horizon», στην οποία είχε σημειωθεί έκρηξη τον Απρίλιο του 2010 στον Κόλπο του Μεξικού.

Στα πλαίσια της συμφωνίας αυτής , η Moex Offshore θα καταβάλλει 1,065 δισ. δολάρια στην ΒΡ. Το ποσό «θα χρησιμοποιηθεί για να τροφοδοτηθεί το ταμείο των 20 δισ. δολαρίων», που έχει συσταθεί για να αποζημιωθούν τα θύματα της καταστροφής και να καλυφθούν τα έξοδα για τον καθαρισμό, τονίζει η βρετανική εταιρεία.

Η Moex Offshore κατέχει το 10% της υποθαλάσσιας πετρελαιοπηγής στην οποία σημειώθηκε η έκρηξη, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 11 ανθρώπους και προκάλεσε μία από τις χειρότερες οικολογικές καταστροφές στην ιστορία των ΗΠΑ.
dealnews.gr