e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Ξεκινά η δίκη πρώην υψηλόβαθμου στελέχους της Siemens για τα «μαύρα ταμεία»

Στο Εφετείο Μονάχου


Στο Εφετείο Μονάχου διεξάγεται η δίκη του πρώην μέλους του κεντρικού διοικητικού συμβουλίου της Siemens Τόμας Γκάνσβιντ για την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της εταιρίας.

Ο Γκάνσβιντ είναι το πιο υψηλόβαθμο στέλεχος της Siemens που κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την υπόθεση αυτή.

Από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens πέρασαν περίπου 1,3 δισ. ευρώ για μίζες σε διάφορες χώρες, μεταξύ άλλων και στην Ελλάδα.

Η δίκη Γκάνσβιντ είχε διακοπεί αμέσως μετά την έναρξή της τον Ιανουάριο έπειτα από αίτημα της υπεράσπισης να οριστεί και τρίτος εφέτης ανακριτής.

Ο 50χρονος σήμερα Τόμας Γκάνσβιντ κατηγορείται ότι ως επικεφαλής του τομέα τηλεπικοινωνιών του ομίλου Siemens στο διάστημα 2004-2006 γνώριζε για την ύπαρξη των «μαύρων ταμείων» και αγνόησε τις ενδείξεις για τις μίζες που καταβάλλονταν προκειμένου να κλείσουν συμβόλαια της Siemens στο εξωτερικό.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο κ. Γκάνσβιντ είναι αμέλεια στην άσκηση εποπτικών καθηκόντων και φοροδιαφυγή και απειλείται με ποινή φυλάκισης με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο. Ο κ. Γκάνσβιντ αρνείται τις κατηγορίες.

Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει μήνες και η τελευταία δικάσιμος που έχει οριστεί από το δικαστήριο είναι στις 20 Σεπτεμβρίου.
ta nea