e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Πιθανή αναβάθμιση της Βουλγαρίας από Moody's

Σε αναθεώρηση για πιθανή αναβάθμιση έθεσε την αξιολόγηση "Baa3" της Βουλγαρίας η Moody΄s Investors Service επικαλούμενη τα υγιή δημόσια οικονομικά και τη συνεχιζόμενη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου. Το outlook είναι θετικό από τον Ιανουάριο του 2010. Σε σχετική ανακοίνωση ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης χαρακτηρίζει ισχυρό τον ισολογισμό της κεντρικής κυβέρνησης, ενώ κάνει λόγο για συνετή δημοσιονομική πολιτική "όπως αποδεικνύεται από τη διατήρηση δημοσιονομικών αποθεμάτων και την αναμενόμενη μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ αυτό το έτος".



Η Moody΄s σημειώνει επίσης ότι η κυβέρνηση της χώρας δίνει μεγάλη προτεραιότητα στη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου και στην αποτελεσματικότερη απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων αλλά και σε μέτρα για την καταπολέμηση της διαφθοράς και του εγκλήματος που παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

Τέλος σημειώνει την ευρεία πολιτική συναίνεση σχετικά με το νομισματικό καθεστώς για τη διασφάλιση της μακροοικονομικής σταθερότητας, αν και η Moody΄s προειδοποιεί ότι το νομισματικό σύστημα παραμένει ευάλωτο σε εξωτερικές πιέσεις λόγω του σχετικά υψηλού δημόσιου χρέους και της στενής σχέσης του βουλγαρικού τραπεζικού συστήματος με το ελληνικό σύστημα.
dealnews.gr