e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Στρος Καν: «Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να καταρρεύσει»

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ κ.Ντομινίκ Στρος Καν είναι κατηγορηματικός. "Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αποφύγει η Ελλάδα την κατάρρευση" δήλωσε μόλις χθες βράδυ κατά τη διάαρκεια ομιλίας του, η οποία, ωστόσο, συζητήθηκε πολύ. Κι όχι παράδοξως.

Γιατί την ίδια μέρα κυκλοφορούσε το γερμανικό περιοδικό Ντερ Σπίγκελ, το οποίο σε ρεπορτάζ του ανέφερε ότι στο ΔΝΤ συζητούν πλέον σοβαρά το ενδεχόμενο της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, σε συζητήσεις τους με κυβερνητικά στελέχη ευρωπαικών χωρών. Δεν αποκλείεται λοιπόν, στην Ουάσιγκτον να εντάσσουν στο σχέδιο σωτηρίας που εξυφαίνουν και την ...αναδιάρθρωση.

Βεβαίως, το ρεπορτάζ του Ντερ Σπίγκελ διαψεύστηκε επισήμως απο το ΔΝΤ (και από το ελληνικό υπουργείο των Οικονομικών΄ αλλά αυτό μικρή σημασία έχει). Ωστόσο, κοινή είναι η αίσθηση ότι κάτι ετοιμάζεται για την ελληνική περίπτωση το τελευταίο διάστημα κι αυτό το "κάτι" δεν αποκλείεται να περνάει από κάποιας μορφής αναδιάρθρωση..

Ενδεχομένως να είναι ήπια, αλλά στο βάθος του ορίζοντά έχει αρχίσει πλέον να διαγράφεται, έστω κι αχνά. Αλλωστε υπέρ αυτής της λύσης φαίνεται να τάχθηκε και ο Τζωρτζ Σόρρος κατά τη διάρκεια της χθεσινής του συνάντησης με τον πρωθυπουργό, μολονότι ο κ.Παπακωνσταντίνου ήταν για μια ακόμα φορά αρνητικός...


dealnews.gr