e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Αλλάζει ενεργειακή πολιτική η Γερμανία

Χρονοδιάγραμμα για την αλλαγή της ενεργειακής της πολιτικής μακριά από την πυρηνική ενέργεια θα παρουσιάσει η γερμανική κυβέρνηση, στον απόηχο της καταστροφής στην Ιαπωνία, σύμφωνα με την γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel.


Η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε την Τρίτη να θέσει εκτός λειτουργίες τις εφτά παλαιότερες πυρηνικές εγκαταστάσεις στη χώρα, τουλάχιστον προσωρινά, για ένα διάστημα τριών μηνών προκειμένου να εξετάσει την ασφάλεια των εργοστασίων. Ωστόσο, η κυβέρνηση δεν έχει διευκρινίσει αν θα επιτρέψει την επαναλειτουργία των εργοστασίων μετά το τρίμηνο.

Σύμφωνα με την γερμανίδα καγκελάριο, η έξοδος από την πυρηνική ενέργεια θα πρέπει να γίνει με προσοχή ώστε να διασφαλιστεί η ενεργειακή επάρκεια της χώρας και επίσης να ληφθούν υπόψη οι εκπομπές των αερίων θερμοκηπίου.

Η κ. Μέρκελ σημείωσε επίσης ότι η προσωρινή διακοπή της λειτουργίας των επτά μονάδων προβλέπεται στο κανονιστικό πλαίσιο της Γερμανίας για την πυρηνική ενέργεια. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ορισμένες εταιρείες ενέργειας εξετάζουν το ενδεχόμενο να καταθέσουν μηνύσεις κατά της απόφασης για το κλείσιμο των μονάδων.
dealnews.gr