e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Ανακάμπτει το αργό λόγω Ιαπωνίας

Ανέκαμψε η τιμή του αργού ξεπερνώντας τα 100$, μετά από δημοσιεύματα που θέλουν τις προσπάθειες των Ιαπώνων να περιορίσουν τη διαρροή ραδιενέργειας στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα να φέρνουν αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα, το αργό τύπου light sweet παραδόσεως Απριλίου ενισχύεται 2,36%, ή 2,31 δολ., κινούμενα στα 100,29 δολ. το βαρέλι ενώ το Brent παραδόσεως Μαΐου στο Λονδίνο καταγράφει κέρδη 2,3%, ή 2,55 δολ., στα 113,15 δολ. το βαρέλι.


Την ίδια στιγμή στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα οι Ιάπωνες προσπαθούν να περιορίσουν τις απώλειες ραδιενέργειας με κάθε τρόπο. Από νωρίς το πρωί ελικόπτερα πραγματοποιούν ρίψεις νερού, ενώ αργότερα πυροσβεστικά οχήματα έφτασαν στο εργοστάσιο για να συμβάλλουν από εδάφους.

Η ηλεκτροδότηση των συστημάτων ψήξης των αντιδραστήρων στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα είναι πολύ πιθανό να έχει αποκατασταθεί έως το τέλος της ημέρας, δίνοντας ελπίδες για την αποτροπή σοβαρού πυρηνικού επεισοδίου στην Ιαπωνία, σύμφωνα με το πρακτορείο Kyodo.

«Αν οι εργασίες αποκατάστασης ολοκληρωθούν, θα έχουμε τη δυνατότητα να ενεργοποιήσουμε αρκετές ηλεκτρικές αντλίες και να διοχετεύσουμε νερό τόσο στους αντιδραστήρες, όσο και στις δεξαμενές αναλωμένων καυσίμων», σημείωσε εκπρόσωπος της Tokyo Electric Power Company.

Σύμφωνα με τον αναλυτή της MF Global, Edward Meir, η κατάσταση στην Ιαπωνία παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, παρά τις συγκρούσεις στη Λιβύη και τις ταραχές στο Μπαχρέιν, λόγω της σημαντικής πτώσης της ζήτησης βραχυπρόθεσμα.
dealnews.gr