e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Αντιδράσεις για τα μέτρα μη απόδοσης ΦΠΑ

Επιφυλάξεις σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη θέσπιση της διαδικασίας του αυτοφώρου για όσους συλλαμβάνονται να μην αποδίδουν ΦΠΑ διατυπώνουν τα πολιτικά κόμματα.«Αντί να κλείνουν τους Έλληνες στη φυλακή για τον Φ.Π.Α, ας μαζέψουν τα 4 δισ. από το παραεμπόριο των λαθρομεταναστών», σχολίασε εκ μέρους του ΛΑΟΣ ο εκπρόσωπος του κόμματος Κωστής Αϊβαλιώτης, τονίζοντας ότι είναι αδικία «ο Έλληνας να φυλακίζεται και το παραεμπόριο να βασιλεύει στο κέντρο της Αθήνας».



Για επικοινωνιακό πυροτέχνημα, έκανε λόγο από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ, Πάνος Σκουρλέτης, εκτιμώντας μάλιστα ότι αν εφαρμοστεί το μέτρο της φυλάκισης για τη μη απόδοση του ΦΠΑ, θα πρέπει γεμίσει η Ελλάδα φυλακές.

«Πρόκειται για ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα που θέλει να μας κάνει να ξεχάσουμε την πραγματικότητα της αύξησης του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα, της βαθιάς ύφεσης στην αγορά, τη στρεβλή και ταξική φορολογική πολιτική της κυβέρνησης που αφήνει στο απυρόβλητο τους οικονομικά ισχυρούς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπερ των κυρώσεων σε βάρος όσων δεν αποδίδουν ΦΠΑ τάχθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιάννης Οικονόμου, ζητώντας όμως να υπάρχουν συνέπειες και για περιπτώσεις όπου το κράτος δεν αποδίδει το ΦΠΑ στις επιχειρήσεις. «Σε μια ευνομούμενη δημοκρατία δεν μπορεί να ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Όσοι δεν αποδίδουν το ΦΠΑ πρέπει να έχουν συνέπειες. Το κράτος όμως που δεν αποδίδει το ΦΠΑ στις επιχειρήσεις, ποιο αυτόφωρο θα το αντιμετωπίσει;», διερωτήθηκε.

dealnews.gr