e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Στα 91,54 δολάρια η τιμή του αργού

Στις 09:29 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού υποχωρούσε οριακά κατά ένα σεντ στα 91,54 δολάρια το βαρέλι, παραμένοντας κοντά στα 92,58 δολάρια στα οποία ανήλθε χθες - το υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Οκτωβρίου του 2008.




Η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent σημείωνε χθες άνοδο κατά ένα σεντ στα 94,85 δολάρια το βαρέλι, ενώ ξεπέρασε ενδοσυνεδριακά τα 96 δολάρια το βαρέλι, για πρώτη φορά από το 2008.



«Η τάση στην αγορά πετρελαίου έχει καταστεί ισχυρά ανοδική, εν μέρει εξαιτίας των ασυνήθιστα χαμηλών θερμοκρασιών, αλλά κυρίως λόγω των ολοένα πιο αισιόδοξων προβλέψεων για τις επιδόσεις της οικονομίας το 2011», σχολίασαν οι αναλυτές της JPMorgan.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ, ο ρυθμός με τον οποίο θα αυξάνεται η ζήτηση για πετρέλαιο το 2011 θα είναι σχεδόν διπλάσιος του ρυθμού αύξησης της προσφοράς. Αναμένει αύξηση 1,7% της φετινής ζήτησης - θα αγγίξει τα 87,8 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα - και αύξηση 0,9% της παραγωγής.


dealnews.gr


Οι τιμές του «μαύρου χρυσού», παραμένουν έτσι κοντά στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας διετίας, εν μέσω εικασιών ότι τα αμερικανικά αποθέματα αργού θα συνεχίσουν να μειώνονται.