e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Παρουσίαση του επενδυτικού προγράμματος του ΟΛΠ

Ο πρόεδρος του ΟΛΠ, Γιώργος Ανωμερίτης, θα παρουσιάσει σήμερα το μεσημέρι το επενδυτικό πρόγραμμα του Οργανισμού Λιμένα Πειραιώς, ύψους 1 δισ. ευρώ, παρουσία του υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων Γιάννη Διαμαντίδη.



Πιο συγκεκριμένα, ο ΟΛΠ προωθεί τη δημιουργία ενός νέου σύγχρονου terminal στην περιοχή Λεμονάδικα, που προβλέπει την ανακατασκευή του χώρου αυτού και την προσθήκη εμπορικών χρήσεων. Παράλληλα σχεδιάζεται η επέκταση του νότιου λιμένα για τη δημιουργία 6 νέων θέσεων κρουαζιερόπλοιων νέας γενιάς, η κατασκευή δύο σταθμών υποδοχής επιβατών και η κατασκευή δύο επιπλέον στο νέο λιμάνι με συμβάσεις παραχώρησης, ενώ εξετάζεται και η λειτουργία σύγχρονου ελικοδρομίου στον χώρο της κρουαζιέρας και η κατασκευή Monorail για τη μεταφορά επιβατών κρουαζιέρας στο κέντρο της πόλης.

Στο σχεδιασμό του ΟΛΠ περιλαμβάνονται δύο μεγάλα υποθαλάσσια έργα, που θα συνδέσουν την περιοχή Λέοντος (κρουαζιέρας) και Πολιτιστικής Ακτής (Ηετιώνια) και το νέο λιμάνι κρουαζιέρας και την Πειραϊκή με την απέναντι Ακτή Δραπετσώνας, με στόχο την κυκλοφοριακή αποφόρτιση του κέντρου του Πειραιά μετά την ολοκλήρωση και λειτουργία της επέκτασης του λιμένος.


Τα έργα, τα οποία θα αναλάβουν ιδιώτες, θα αποσυμφορήσουν όλη την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.


Στο επενδυτικό πρόγραμμα του Οργανισμού Λιμένα Πειραιώς περιλαμβάνεται ακόμη η ανακατασκευή και διαχείριση λιμενοβιομηχανικού έργου στην «Ακτή Κράκαρη», η μετατροπή του συνόλου της έκτασης στο Ικόνιο και στην περιοχή της πρώην «Καρβουνόσκαλας» σε σύγχρονο ενιαίο car-terminal, η διαμόρφωση νέας θέσης πρόσδεσης στον Άγιο Νικόλαο, αλλά και η κατασκευή της «Πολιτιστικής Ακτής» στην Ηετιώνια Ακτή με τρία μουσεία θεματικά πάρκα, κτίρια πολιτιστικών δραστηριοτήτων και 55 στρέμματα ανοιχτών χώρων αναψυχής, ενώ προβλέπεται και η μετατροπή της «Παγόδας», απέναντι από τον Άγιο Νικόλαο, σε ξενοδοχείο 5 αστέρων.




dealnews.gr




Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται σειρά παρεμβάσεων στο λιμάνι του Πειραιά, το σύνολο των οποίων θα ολοκληρωθεί μέσα στην τετραετία 2011 -2015.