e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Κλειστά επαγγέλματα και «Καλλικράτης» στο υπουργικό της Τετάρτης

Κρίσιμο από κάθε άποψη αναμένεται ότι θα είναι το Υπουργικό Συμβούλιο της Τετάρτης. Κι αυτό γιατί - σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες - κατά τη διάρκεια του, ο πρωθυπουργός αναμένεται ότι θα ανάψει το πράσινο φως σε 3+1 αρμόδιους υπουργούς (Λοβέρδος, Καστανίδης, Ρέπας και ο εποπτεύων Παπακωνσταντίνου), για να προχωρήσουν στο άμεσο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα τους.
 Το Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζει ότι η κίνηση αυτή θα προκαλέσει κύμα αντιδράσεων, ωστόσο, δείχνει αποφασισμένο να μην υποχωρήσει ούτε κατά τι από τους αρχικούς σχεδιασμούς του. Ο λόγος προφανής: Ετσι προβλέπεται στο Μνημόνιο, οπότε, έτσι πρέπει να γίνει.


Επίσης, στο υπουργικό της Τετάρτης θα γίνει η τελική θεώρηση του "Καλλικράτη" στο δημόσιο, που πρόκειται να εφαρμοσθεί με την αναγκαστική κατάργηση σειράς οργανισμών και φορέων του δημοσίου και την αναγκαστική - εξ αυτού - μετάταξη περίπου 4500 υπαλλήλων. Η διαδικασία αυτή θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 10 Ιανουαρίου, όμως, οι τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από το "μέτωπο" δείχνουν μια απροθυμία των υπαλλήλων να συμπληρώσουν το έντυπο της μετάταξης. Και ίσως για αυτό το υπουργείο Εσωτερικών απειλεί ακόμα και με απόλυχη, χωρίς αποζημίωση, όσους δεν συμμορφωθούν με τη νέα κατάσταση πραγμάτων. Ολα δείχνουν ότι οι πραγματικές αλλαγές στο δημόσιο τομέα, μόλις τώρα αρχίζουν.

dealnews.gr