e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Καμία νέα ρύθμιση για τα αυθαίρετα, δηλώνει η Τ.Μπιρμπίλη

Το σχέδιο για την αγορά ενέργειας


Απορρίπτει το ενδεχόμενο νέας ρύθμισης για τα αυθαίρετα, όπως έγινε με τους ημιυπαίθριους χώρους, η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Τα Νέα, η υπουργός Περιβάλλοντος αναφέρεται στα σχέδια για την αγορά ενέργειας, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πουλήσει λιγνιτικές μονάδες της ?ΕΗ. Ακόμη, κάνει λόγο για εφαρµογή ενός µοντέλου ανταλλαγής ενέργειας µε άλλες χώρες και σημειώνει πως η κυβέρνηση προσβλέπει σε επενδύσεις ύψους 1,3 δισ. ευρώ σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.Η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιµατικής Αλλαγής διευκρινίζει πως όποιο ενεργειακό µερίδιο λιγνίτη χαθεί από την ελληνική αγορά θα αντικατασταθεί µε µερίδιο αγοράς σε άλλη χώρα.


Παράλληλα, η κ. Μπιρµπίλη επισηµαίνει ότι χρονικό όριο για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας είναι ο Μάρτιος του 2011 οπότε θα πρέπει να ενσωµατωθεί η οδηγία για το τρίτο ενεργειακό πακέτο στην ελληνική νοµοθεσία.

Ειδικότερα για το θέμα των αυθαιρέτων, η κ. Μπιρμπίλη ερωτάται: «Θα γίνει ρύθµιση για τα αυθαίρετα, όπως έγινε µε τους ηµιυπαίθριους;» και απαντά:

«Στο θέµα αυτό µία είναι η απάντηση. Η νοµιµοποίηση των αυθαιρέτων πουέγινε επί υπουργίας Αντώνη Τρίτση είναι η τελευταία νοµιµοποίηση που γίνεται από την Ελληνική Πολιτεία. Εξάλλου αυτό προβλέπει και το νοµικό θεσµικό πλαίσιο της χώρας».
 
ta nea