e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 26 μηνών ανήλθε η τιμή του πετρελαίου

Φόβοι για εκτίναξη της τιμής της βενζίνης


Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 26 μηνών, στα 91,88 δολάρια το βαρέλι, αναρριχήθηκε σήμερα Δευτέρα η τιμή του αργού πετρελαίου στις διεθνείς αγορές.Το αμερικανικό αργό πετρέλαιο παράδοσης Φεβρουαρίου ενισχυόταν στο άνοιγμα των πρωινών συναλλαγών στις ασιατικές αγορές στα 91,86 δολάρια το βαρέλι, έχοντας νωρίτερα ανέλθει στο ενδοσυνεδριακό υψηλό των 91,88 δολαρίων. Το πετρέλαιο τύπου Μπρεντ σημείωνε άνοδο 0,73% στα 94,45 δολάρια το βαρέλι.


Η τιμή του πετρελαίου τροφοδοτήθηκε από την κακοκαιρία που πλήττει τις βορειοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ, καθώς η ζήτηση για καύσιμα αυξήθηκε σημαντικά. Ο παράγοντας αυτός υπερίσχυε της ανησυχίας που προκάλεσε η αύξηση των επιτοκίων από την Κίνα.

Την προηγούμενη φορά που το Πεκίνο είχε αυξήσει τα επιτόκια, στα μέσα Οκτωβρίου, οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν κατά 4%. Ωστόσο έκτοτε έχουν σημειώσει άνοδο 14%, λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει το βόρειο ημισφαίριο.

Αναφερόμενος στο ράλι των διεθνών τιμών καυσίμων ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπόρων Πρατηριούχων Αττικής κ. Γ. Ασμάτογλου δήλωσε σήμερα ότι η αύξηση των τιμών των καυσίμων στην λιανική αγορά είναι αναπόφευκτη.


Μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» της τηλεόρασης του Σκάϊ ο κ. Ασμάτογλου επεσήμανε πως όταν ήδη η διυλιστηριακή τιμή της βενζίνης διαμορφώνεται στα 1,20 ευρώ ανά λίτρο και μεσολαβεί η εταιρεία εμπορίας και το μεταφορικό κόστος η αύξηση των διεθνών τιμών σπρώχνει ψιλότερα την λιανική τιμή του καυσίμου. «Είμαστε ήδη στο 1,50 ευρώ ανά λίτρο για το Νομό Αττικής και εκτιμώ πως μετά την αύξηση των τιμών του πετρελαίου θα πάμε πιο ψηλά στο 1,65 και 1,70 ευρώ ανά λίτρο», σημείωσε ο κ. Ασμάτογλου.


ta nea