e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Ποσό 553,6 εκατ. δολαρίων θα καταβάλει στην αμερικανική εφορία η Deutsche Bank

Έκλεισε την υπόθεση φοροδιαφυγής


Η Deutsche Bank συμφώνησε να καταβάλει στις εφοριακές αρχές (Internal Revenue Service, IRS) των ΗΠΑ Deutsche Bank ποσό 553,6 εκατ. δολαρίων για να επιλυθεί μια μακρόχρονη διένεξη για φορολογικά θέματα, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της τράπεζας την Τρίτη.Σε αντάλλαγμα για την καταβολή των χρημάτων η ομοσπονδιακή εισαγγελία συμφώνησε να διακοπούν οι έρευνες και να μην ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος της τράπεζας.


Η υπόθεση εκτιμάται ότι αφορά την ανάμιξη της Deutsche Bank στις προσπάθειες πελατών της να φοροδιαφύγουν, μεταφέροντας καταθέσεις και άλλους πόρους σε «φορολογικούς παραδείσους», επιλογή που προσέφερε η τράπεζα, μέσω της Bankers Trust, σε Αμερικανούς πολίτες από το 1996 έως και το 2002.

Η τράπεζα ανέφερε ότι τα τρέχοντα ακαθάριστα έσοδά της δε θα επηρεαστούν από την πληρωμή αυτή καθώς είχε ήδη σχηματίσει τις απαραίτητες προβλέψεις για το σύνολο του ποσού.

Δεν είναι ακόμα γνωστό εάν η συμφωνία προβλέπει την αποκάλυψη των στοιχείων πελατών της.

Η τράπεζα «τηρεί αυστηρά» το νόμο στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά το 2002, ενώ έχει αναδιαμορφώσει τα «ηθικά» της κριτήρια, σύμφωνα με όσα αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Η συμφωνία έρχεται μετά απ' αυτήν με την ελβετική UBS, που κατέβαλε 780 εκατ. δολάρια σε πρόστιμα, διότι βοήθησε πελάτες της να αποκρύψουν τις καταθέσεις και τους πόρους τους από την αμερικανική εφορία.

ta nea