e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Τσιμέντο και όχι εκρηκτική ύλη περιείχε το ύποπτο δέμα στο μετρό της Ρώμης

Λανθασμένος συναγερμός


Το ύποπτο δέμα που εντοπίστηκε την Τρίτη στο μετρό της Ρώμης προκαλώντας συναγερμό στις Αρχές και ανησυχία στους πολίτες δεν περιείχε παρά σωλήνες γεμάτους με τσιμέντο και όχι εκρηκτική ύλη όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά, μεταδίδουν την Τετάρτη τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.Έπειτα από την ανάλυση της αστυνομίας αποδείχθηκε ότι η μαύρη σκόνη ήταν στην πραγματικότητα ανθρακικό ασβέστιο, ένα από τα συστατικά του τσιμέντου, και όχι πυρίτιδα, αναφέρουν οι ιταλικές εφημερίδες.


Σε άρθρο της η εφημερίδα Il Corriere della Sera αναφέρει ότι η ψεύτικη αυτή βόμβα μπορεί να τοποθετήθηκε επίτηδες στο μετρό για να ενοχοποιήσει τους φοιτητές που διαδηλώνουν την Τετάρτη σε όλη την Ιταλία κατά της μεταρρύθμισης των πανεπιστημίων.

Το ύποπτο δέμα ανακαλύφθηκε στις 11:00 (ώρα Ελλάδας) το πρωί της Τρίτης σε όχημα συρμού της γραμμής Β στον τερματικό σταθμό της Ρεμπίμπια από έναν υπάλληλο της εταιρείας δημόσιων μεταφορών της Ρώμης (ATAC).


Οι δυνάμεις ασφαλείας εξέτασαν αμέσως το περιεχόμενο του ύποπτου δέματος, το οποίο κατά τις αρχικές πληροφορίες «περιείχε έναν μηχανισμό έτοιμο να εκραγεί και μάλλον διέθετε μία κεραία».

Ωστόσο, περίπου μία ώρα αργότερα ο δήμαρχος της Ρώμης Τζιάνι Αλεμάνο δήλωσε ότι το δέμα δεν θα μπορούσε με κανένα τρόπο να εκραγε.
 
ta nea