e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Ανοίγει τις πύλες της η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση

Παρουσία του Κ.Παπούλια


Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια εγκαινιάζεται στις 7 το απόγευμα της Τρίτης η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.
Στα επίσημα εγκαίνια της Στέγης έχουν προσκληθεί μέλη της κυβέρνησης, επιχειρηματίες και άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών. Για το κοινό, οι πόρτες της Στέγης θα ανοίξουν το Σαββατοκύριακο, 11-12 Δεκεμβρίου, με ένα ξεχωριστό πρόγραμμα εκδηλώσεων.

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση είναι ο νέος τόπος πολιτισμού για το θέατρο, το χορό, τη μουσική, τα εικαστικά και τα γράμματα. Στόχος της είναι η προβολή του σύγχρονου πολιτισμού, η υποστήριξη των Ελλήνων δημιουργών, η καλλιέργεια διεθνών συνεργασιών, η εκπαίδευση για τα παιδιά και η διά βίου μάθηση για ανθρώπους κάθε ηλικίας, σε ένα χώρο ανοιχτό και προσιτό σε όλους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνη Παπαδημητρίου, η Στέγη δεν ανταγωνίζεται άλλους πολιτισμικούς φορείς, αλλά βρίσκεται σε παράλληλη συνεργασία μαζί τους, όπως για παράδειγμα με το Μέγαρο Μουσικής, το Ελληνικό Φεστιβάλ και άλλους φορείς και μουσεία.

Η Καμεράτα, η Ορχήστρα των Χρωμάτων, ένα αφιέρωμα στο ελληνικό τραγούδι και τον άγνωστο ελληνισμό που επιμελείται ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, αναγνώσεις κειμένων του σπουδαίου Ελληνορουμάνου συγγραφέα Παναϊτ Ιστράτ, συναυλίες των Στέφαν Μίκους και ένα αφιέρωμα στον συνθέτη Γιώργο Απέργη αποτελούν μερικές από τις εκδηλώσεις του προγράμματος μουσικής.

Στον κύκλο του θεάτρου εμφανίζονται, μεταξύ άλλων, οι Φιλανδοί tg STAN με τις «Αντιγόνες», παράσταση βασισμένη σε κείμενα του Κοκτώ και του Ανούιγ, η νεοσύστατη ομάδα Μπιζού ντε Καντ, σε μία παράσταση βασισμένη στον Βέρθερο του Γκαίτε, σε σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη και τον Δημήτρη Λιγνάδη στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Παράλληλα, παρουσιάζονται «Ο θάνατος του Δαντόν» του Γκέροργκ Μπύχνερ, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού και η παράσταση «Κάτω από το ηφαίστειο» του Βέλγου σκηνοθέτη Γκυ Κασίερς, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Μάλκομ Λώρυ.

Το κτίριο

Το κτίριο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών έχει εμβαδόν 18.000 τετραγωνικά μέτρα και περιλαμβάνει:

•Αμφιθεατρική αίθουσα 900 θέσεων με σκηνή κατάλληλη για θεατρικές παραστάσεις, συμφωνική ορχήστρα, όπερα, χορό και κινηματογράφο, διαλέξεις και συνέδρια


•Αίθουσα 220 θέσεων για μικρότερες θεατρικές, μουσικές ή χορευτικές παραστάσεις, διαλέξεις και ειδικές κινηματογραφικές προβολές (πολυμέσων, εικονικής πραγματικότητας)


• Χώρο 700 τ. μ. για εκθέσεις εικαστικών και άλλων τεχνών


• Υπαίθριο θέατρο


• Ηλεκτρονική βιβλιοθήκη


• Στούντιο επαγγελματικών ηχογραφήσεων


• Εστιατόριο - με υπαίθριο χώρο - για καλλιτεχνικές εκδηλώσεις


• Υπόγειους χώρους στάθμευσης και αποθήκες


Τη νύχτα οι μαρμάρινες λευκές λωρίδες του εξωτερικού φωτίζονται διαφορετικά και εμφανίζεται το εσωτερικό του κτιρίου και κυρίως το θερμό κέλυφος που περιβάλλει τις αίθουσες εκδηλώσεων.






Πληροφορίες


Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα 11745


Πληροφορίες/Εισιτήρια: 210 900 5 800, Διοίκηση: 2130178000
 
ta nea