e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Πτωτικά ,αλλά κοντά στα 89 δολάρια το βαρέλι

Πτωτικά ,αλλά κοντά στα 89 δολάρια το βαρέλι κινείται η τιμή του αργού στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία,με τους επενδυτές να εκφράζουν φόβους για άνοδο των επιτοκίων στην Κίνα τις επόμενες ημέρες ,γεγονός που θα οδηγήσει σε μείωση της ζήτησης σε πετρέλαιο. Στις πρωινές συναλλαγές,η τιμή του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Ιανουαρίου υποχωρούσε κατά 50 σεντς στα 88,88 δολάρια το βαρέλι.


Η τιμή του Μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας υποχωρούσε επίσης κατά 44 σεντς στα 91,01 δολάρια.


"Η αγορά φαίνεται να αναδιπλώνεται επειδή η κεντρική τράπεζα της Κίνας ενδέχεται να αυξήσει τα επιτόκιά της το επόμενο Σαββατοκύριακο"εκτιμά η Σιρίν Λιμ,αναλύτρια της τράπεζας ANZ στη Σιγκαπούρη." Η αγορά φοβάται ότι μιά τέτοια αύξηση μπορεί να επιβραδύνει την οικονομική ανάπτυξη και την ζήτηση σε πετρέλαιο",προσθέτει.

Η εφημερίδα "China Securities Journal" ,επικαλούμενη αναλυτές,έγραψε ότι είναι "πολύ πιθανό" το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων στην Κίνα το Σαββατοκύριακο ,ενόψει της ανακοίνωσης του πληθωρισμού για τον μήνα Νοέμβριο ,την προσεχή Δευτέρα.

Στη Νέα Υόρκη,το αργό έκλεισε χθες με άνοδο 19 σεντς στα 89,38 δολάρια και στο Λονδίνο το Μπρεντ ενισχυμένο κατά 3 σεντς στα 91,45 δολάρια.


nooz.gr