e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

«Θερμή» υποδοχή επιφυλάσσουν κοινωνικοί φορείς στον Στρος Καν

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή

Με αφορμή την επίσκεψη του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος-Καν στην Αθήνα, οι κοινωνικοί φορείς διοργανώνουν σήμερα το απόγευμα συλλαλητήριο διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή.Ο κ. Στρος Καν θα έχει συνάντηση στις 2:15 μ.μ. με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις και στη συνέχεια γεύμα εργασίας.


Στις 13:45 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον γενικό διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Παράλληλα, ο κ. Στρος Καν πρόκειται να μιλήσει στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής σχετικά με την πορεία εφαρμογής του Μνημονίου.

Το ΚΚΕ ξεκαθάρισε ότι η Κοινοβουλευτική του Ομάδα αρνείται να παραστεί στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλή όπου αναμένεται να μιλήσει ο επικεφαλής του ΔΝΤ, καθώς και ο επίτροπος Όλι Ρεν, ο οποίος φθάνει και αυτός στην Αθήνα την Πέμπτη.

Ανεπιθύμητους στη χώρα μας χαρακτηρίζει το Δίκτυο Συνδικαλιστών ριζοσπαστικής Αριστεράς τον κ. Στρος Καν και την τρόικα.

Το συλλαλητήριο κατά της επίσκεψης του επικεφαλής του ΔΝΤ διοργανώνεται στις 5 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος από το συντονισμό πρωτοβάθμιων σωματείων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, με αίτημα την «ακύρωση του μνημονίου και των αντεργατικών κυβερνητικών επιλογών». Επίσης, στις 5 το απόγευμα διοργανώνεται συλλαλητήριο από το ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα.

Από την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση, διά του εκπροσώπου της Γιώργου Πεταλωτή, σημειώνει ότι οι κρίσιμες διεθνείς επαφές που έχει ο πρωθυπουργούς αυτήν την εβδομάδα, με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, καθώς και τους Στρος Καν και Ρεν, έχουν ως στόχο να εμπεδώσουν «το αίσθημα εμπιστοσύνης προς τη χώρα μας».

Ο κ. Πεταλωτής σημείωσε ακόμη ότι η αναγνώριση θα γίνει ακόμα εντονότερη το αμέσως επόμενο διάστημα «που θα προχωρήσουν με γοργό ρυθμό οι μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές» και υπογράμμισε ότι σκοπός είναι η απαρέγκλιτη τήρηση των στόχων, «ώστε να βγούμε από την κρίση αλλά και να βγούμε με μεγάλες αλλαγές για τη χώρα».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε: «Πρέπει να σας θυμίσω, σε όλους, ότι δεν ήρθαν αυτοί σ’ εμάς, εμείς προστρέξαμε σε αυτούς. Καλό θα ήταν και να τους ακούσουμε, αλλά βασικότερο όλων, να μας ακούσουν».


ta nea