e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

ΕΕ: «Ανεύθυνη» η πρόταση Καντονά για απόσυρση των καταθέσεων


Online εκστρατεία για «άδειασμα» των τραπεζικών λογαριασμών σήμερα

«Ανεύθυνη» χαρακτηρίζουν ανώτατοι αξιωματούχοι της Ε.Ε. την πρόταση του Ερίκ Καντονά να αποσύρουν σήμερα οι πολίτες τις τραπεζικές τους καταθέσεις για να τιμωρήσουν τις τράπεζες.Ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, αλλά και ο Επίτροπος, Όλι Ρεν, επέκριναν με δριμύτητα την πρόταση του πρώην άσου της Manchester United.


«Αν 20 εκατομμύρια άνθρωποι αποσύρουν τις καταθέσεις τους, το σύστημα θα καταρρεύσει. Η επανάσταση θα γίνει μέσω των τραπεζών», έχει πει ο Καντονά – δήλωση που κυκλοφορεί σε βίντεο το οποίο κάνει «θραύση» στο Διαδίκτυο, στο πλαίσιο online εκστρατείας για «άδειασμα» των τραπεζικών λογαριασμών, σήμερα 7 Δεκεμβρίου.

Η έκκληση του Καντονά έχει διαδοθεί και μέσω Facebook, έχοντας βρει πολλούς υποστηρικτές, ιδίως στη Βρετανία.

«Τρέφω διαφορετικά αισθήματα για τον τραπεζικό τομέα, αλλά βρίσκω την επιχείρηση που τονίσατε άκρως ανεύθυνη», δήλωσε ο κ. Γιούνκερ, απαντώντας σε ερώτηση για την σχετική έκκληση του πρώην ποδοσφαιριστή, μετά τη σύνοδο του Eurogroup.

«Ένας πολίτης όπως ο Καντονά δεν θα πρέπει να παρασύρει σε εσφαλμένες αποφάσεις τους απλούς ανθρώπους που δεν έχουν τα λεφτά που έχει εκείνος», συμπλήρωσε ο επικεφαλής του Eurogroup.

Επικριτικός προς την πρόταση Καντονά υπήρξε και ο επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Όλι Ρεν: «Είμαι οπαδός της Manchester United και πιστεύω ότι ο Καντονά είναι καλύτερος ποδοσφαιριστής από ό,τι οικονομολόγος», είπε σκωπτικά.


Μολονότι ο αντίκτυπός της παραμένει αβέβαιος, η πρόταση του Καντονά κερδίζει πολλούς υποστηρικτές, καθώς πολλοί χρήστες του Ίντερνετ δηλώνουν έτοιμοι να αποσύρουν τα χρήματά τους.

Ο Γάλλος οικολόγος ευρωβουλευτής Πασκάλ Κανφέν προτείνει στους καταναλωτές να αλλάξουν τράπεζες, μετακινώντας τους λογαριασμούς τους από τις «τοξικές» μεγάλες τράπεζες σε άλλες λιγότερο βλαβερές.

Ο κ. Γιούνκερ σχολίασε δηκτικά: «Θα πρότεινα στους ποδοσφαιριστές να αλλάξουν βουλευτές».

«Έκαστος εφ’ ω ετάχθη. Υπάρχουν κάποιοι που παίζουν θαυμάσια ποδόσφαιρο, ενώ εγώ ούτε θα τολμούσα. Πιστεύω ότι ο καθένας θα πρέπει να παρεμβαίνει ανάλογα με τις ικανότητές του», τόνισε η γαλλίδα υπουργός Οικονομικών, Κριστίν Λαγκάρντ.


Ο υπουργός Προϋπολογισμού, Φρανσουά Μπαρουάν, δήλωσε: «είναι γελοίο και ανεύθυνο. Ο Καντονά οικονομικός σύμβουλος; Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά».


ta nea