e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου - Στα 81,7 δολ.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, χάρη στην ενίσχυση του ευρώ έναντι του δολαρίου, με τους επενδυτές να ανησυχούν πάντως για τις γεωπολιτικές εντάσεις που έχει πυροδοτήσει η βορειοκορεατική επίθεση εναντίον νησιού της Νότιας Κορέας.Στις πρωινές συναλλαγές η τιμή του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Ιανουαρίου σημείωνε άνοδο κατά 43 σεντς στα 81,68 δολάρια το βαρέλι.Το Μπρεντ ήταν επίσης ενισχυμένο κατά 31 σεντς στα 83,56 δολάρια το βαρέλι.



Η αγορά πετρελαίου ενισχύεται από την ανάκαμψη του ευρώ έναντι του δολαρίου,σημειώνει ο Τόνι Νιούναν ,αναλυτής της Mitsubishi Corp στο Τόκιο,καθώς η υποχώρηση του αμερικανικού νομίσματος συνοδεύεται πάντα με αύξηση της τιμής του αργού.

Οι αναλυτές προειδοποιούν πάντως ότι οι εντάσεις στην κορεατική χερσόνησο μπορεί να "φρενάρουν" την άνοδο των τιμών,καθώς οι επενδυτές "μπορεί να θελήσουν να αποφύγουν ριψοκίνδυνες επενδύσεις", όπως τονίζει ο Τόνι Νιούναν.


Στη Νέα Υόρκη,το αργό έκλεισε χθες με απώλειες 49 σεντς στα 81,25 δολάρια το βαρέλι και στο Λονδίνο το Μπρεντ με πτώση 71 σεντς στα 83,25 δολάρια.


nooz.gr