e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Σε χαμηλό διμήνου το ευρώ εν μέσω ανησυχιών για επέκταση της κρίσης χρέους στην Ευρώπη


«Τριγμοί» στην Ευρωζώνη


Κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο των δύο τελευταίων μηνών διαπραγματεύεται το ευρώ την Τετάρτη, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για επέκταση της κρίσης χρέους και σε μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζών.Συγκεκριμένα, το ευρώ βρίσκεται στο 1,3348 δολάριο, από 1,3367 αργά το βράδυ της Τρίτης στη Νέα Υόρκη, ενώ νωρίτερα, σήμερα, είχε «διορθώσει» στο 1,3419 δολάριο. Χθες, είχε υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 24 Σεπτεμβρίου, το 1,3342 δολάριο, σημειώνοντας τις υψηλότερες απώλειες (1,9%) από τις 11 Αυγούστου.



Tο ενιαίο νόμισμα σημειώνει επίσης απώλειες έναντι του γεν, του ελβετικού φράγκου και της στερλίνας.


Η ένταξη της Ιρλανδίας στον μηχανισμό στήριξης ΕΕ-ΔΝΤ δεν έχει περιορίσει τις ανησυχίες των επενδυτών για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, καθώς οι περισσότεροι στοιχηματίζουν ότι η Πορτογαλία -και ίσως αργότερα η Ισπανία- θα είναι το επόμενο θύμα των κερδοσκόπων.

Η Standard & Poor's «έκοψε» κατά δύο βαθμίδες την πιστοληπτική αξιολόγηση του ιρλανδικού δημοσίου, αφήνοντας αντοικτό το ενδεχόμενο φια νέα υποβάθμιση («αρνητικές προοπτικές»).


Ως αποτέλεσμα, τα spreads στα ομόλογα των περιφερειακών οικονομιών της Ευρωζώνης διευρύνονται.

Στην Ισπανία, το spread άνοιξε στο επίπεδο-ρεκόρ των 243 μονάδων βάσης, ενώ στην Ελλάδα είναι λίγο πάνω από τις 930 μονάδες.

Στην Ιρλανδία, το επιτόκιο του 10ετούς κρατικού ομολόγου αναφοράς αυξήθηκε κατά 0,14% σε 8,79%. Στην Πορτογαλία, το επιτόκιο του αντίστοιχου τίτλου είναι υψηλότερα κατά 0,10% σε 7,17%.


ta nea