e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Στον Πετσάλνικο το απόγευμα το πόρισμα για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου

Απο το ΠΑΣΟΚ θεωρείται δεδομένη η παραπομπή των πρώην υπουργών των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελου Μπασιάκου, Πέτρου Δούκα και Αλέξανδρου Κοντού.

Σήμερα το απόγευμα τα κόμματα παραδίδουν στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο τα πορίσματα της Προανακριτικής Επιτροπής, για το Βατοπέδι.




Το ΚΚΕ αναμένεται να παραπέμψει σίγουρα τους Ευ. Μπασιάκο, Π. Δούκα, Αλ. Κοντό, αλλά μέχρι το βράδυ της Κυριακής δεν είχε οριστικοποιηθεί η τύχη του πρώην υπουργού Επικρατείας επί κυβερνήσεων Καραμανλή Θεόδωρου Ρουσόπουλου.

Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός θα παραδώσει πόρισμα αλλά σκέφτεται να μην προτείνει παραπομπές, με το επιχείρημα ότι τα αδικήματα έχουν παραγραφεί.


Ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θεωρεί δύσκολη την μη παραπομπή των τριών τουλάχιστον πρώην υπουργών που υπέγραψαν αποφάσεις, βρίσκεται σε προβληματισμό ως προς τις διιστάμενες απόψεις περί παραγραφής των αδικημάτων.

Όσο για τη Νέα Δημοκρατία, έχει αποχωρήσει από την επιτροπή και κάνει λόγο για προαποφασισμένες πολιτικές διώξεις εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, αφού όπως υποστηρίζει δεν έχει προκύψει ζημία για το Δημόσιο με βάση τα πορίσματα των εκτιμητών.

Στο μεταξύ σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99.5, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης δήλωσε πως «μάλλον αυτοί που μάς σκάβουν το λάκκο, θα πέσουν οι ίδιοι μέσα».

Ερωτηθείς εάν το κόμμα του θα σταθεί δίπλα στους πρώην υπουργούς που θα διωχθούν, απάντησε ότι «θα σταθεί δίπλα στην αλήθεια και από ό,τι φαίνεται η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν καμία εμπλοκή».


ta nea
Σύμφωνα με πληροφορίες απο το ΠΑΣΟΚ θεωρείται δεδομένη η παραπομπή των πρώην υπουργών των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελου Μπασιάκου, Πέτρου Δούκα και Αλέξανδρου Κοντού.