e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Μισό εκατομμύριο ευρώ για δέκα γραμματόσημα με την Όντρεϊ Χέπμπορν


Δημοπρασία στο Βερολίνο


Περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ, για την ακρίβεια 430.000 ευρώ, «έπιασε» σε δημοπρασία στο Βερολίνο ένα φύλλο με δέκα γραμματόσημα, στα οποία απεικονίζεται η Όντρεϊ Χέπμπορν.Σύμφωνα με το BBC, το 2001 τα Γερμανικά Ταχυδρομεία τύπωσαν 14 εκατ. γραμματόσημα με το πρόσωπο της Χέπμορν στο ρόλο της Χόλι Γκολάιτλι (Breakfast at Tiffany's).


Στη φωτογραφία, η Χέπμπορν εμφανίζεται να καπνίζει, με μία μακριά, μαύρη πίπα. Ωστόσο, ο γιος της, Σον Φέρερ, αρνήθηκε να κατοχυρώσει τα δικαιώματα, υποστηρίζοντας ότι η φωτογραφία είχε παραποιηθεί.

Συγκεκριμένα, ο Φέρερ είχε δηλώσει στο Associated Press ότι στην αυθεντική φωτογραφία η ηθοποιός δεν κάπνιζε, αλλά κρατούσε με τα χείλη της ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου.

Πρότεινε, τότε, ή να τυπωθεί η αυθεντική φωτογραφία ή κάποια άλλη της ηθοποιού. Ωστόσο, σε μία βιαστική κίνηση, η γερμανική υπηρεσία αντικατέστησε τη φωτογραφία της με ένα σελιλόιντ και έδωσε εντολή να καταστραφούν όλα τα γραμματόσημα με τη Χέπμπορν.

«Σώθηκαν» μόνο δέκα, τα οποία δημοπρατήθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη του Φερέρ, επειδή τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Συγκεκριμένα, τα δύο τρίτα των χρημάτων θα δοθούν στο Ίδρυμα της Όντρεϊ Χέπμπορν για Παιδιά και τα υπόλοιπα θα δοθούν στη UNICEF.
 
ta nea