e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Ε.Ε.: Κατάρτιση κανόνων ασφαλείας για την εξόρυξη πετρελαίου

Την κατάρτιση ενωσιακής νομοθεσίας για τις εξέδρες άντλησης πετρελαίου, με στόχο τη διασφάλιση των καλύτερων δυνατών προδιαγραφών ασφάλειας, προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Κομισιόν σχετικά με την ασφάλεια των δραστηριοτήτων εξόρυξης πετρελαίου και αερίου, η Επιτροπή σχεδιάζει νέα ενωσιακά πρότυπα, στα οποία συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων κριτήρια χορήγησης αδειών γεώτρησης, έλεγχοι των γεωτρυπάνων και μηχανισμοί ελέγχου ασφάλειας.


Στην κατεύθυνση αυτή, η Επιτροπή προαναγγέλλει παράλληλα το ενδεχόμενο υποβολής επίσημης πρότασης στις αρχές του επόμενου έτους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αυτή η ενωσιακών διαστάσεων προσέγγιση κρίνεται αναγκαία, καθώς οι περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές ζημίες από ενδεχόμενο υπεράκτιο ατύχημα δεν γνωρίζουν σύνορα.

«Η ασφάλεια είναι αδιαπραγμάτευτη. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι στα ευρωπαϊκά ύδατα δεν θα συμβεί ποτέ καταστροφή παρόμοια με εκείνη που συνέβη στον Κόλπο του Μεξικού. Γι’ αυτόν τον λόγο προτείνουμε τις βέλτιστες πρακτικές που ήδη υπάρχουν στην Ευρώπη ως το πρότυπο για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση», σχολίασε σχετικά ο αρμόδιος για την ενέργεια Επίτροπος κ. Günther Oettinger.


NAFTEMPORIKI.GR