e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Απέρριψε η Εξεταστική για τα ομόλογα γραπτό υπόμνημα του Γ. Κουρή

Γραπτό υπόμνημα, το οποίο ωστόσο δεν έγινε αποδεκτό από την Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση των ομολόγων, κατέθεσε ο πρώην γενικός γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Κουρής.Ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής Χρήστος Πρωτόπαπας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Κουρή και του μετέφερε την απόφαση των μελών της ότι θα πρέπει να έρθει και να καταθέσει αυτοπροσώπως και αν αρνηθεί, θα ζητηθεί η βίαια προσαγωγή του.


Στο 9σελιδο γραπτό υπόμνημά του προς τον πρόεδρο της Εξεταστικής, ο κ. Κουρής αιτιολόγησε την απόφασή του να μην καταθέσει αυτοπροσώπως, μετά, όπως λέει, από όσα διαδραματίζονται στις συνεδριάσεις της Επιτροπής και με τα οποία δεν συμφωνεί.


«Δεν δέχομαι ως μάρτυρας να υποβληθώ σε απειλές και εκφοβισμούς», «προσβολές», «τρομοκρατία και απαράδεκτες ύβρεις», χονδροειδή διαστρέβλωση της αλήθειας», σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Κουρής, επικαλούμενος περιπτώσεις μαρτύρων που κατέθεσαν στην Εξεταστική Επιτροπή.


Παράλληλα, ο κ. Κουρής αφού κάνει λόγο για «προειλημμένη απόφαση», υπογραμμίζει:

«Εσείς επιμένετε να κατηγορείτε και να εμπλέκετε με οποιοδήποτε τέχνασμα το υπουργείο Οικονομικών, βασίζοντας τη συλλογιστική σας πάνω σε μια μόνο έκθεση, η οποία μάλιστα γράφτηκε ερήμην των όσων μπορούσα να καταθέσω εγώ στον κ. Ζορμπά».


Ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών συμπληρώνει:


«Διαπιστώνω τελικά ότι όσα άτομα από το ΓΛΚ και τον ΟΔΔΗΧ ήλθαν να καταθέσουν για να σας ενημερώσουν, τους αντιμετωπίσατε εχθρικά, απαξιωτικά και με μειωτικούς χαρακτηρισμούς».


nooz.gr