e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Κανονικά την Παρασκευή η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης

Κανονικά θα ξεκινήσει την Παρασκευή η διανομή πετρελαίου θέρμανσης στην αγορά, μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν κατά τη σημερινή τους συνάντηση, ο υφυπουργός Οικονομικών Δημ. Κουσελάς και η διοίκηση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας.




Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Μιχάλης Κιούσης, επεσήμανε ότι η μείωση των ελάχιστων αποστάσεων μεταξύ πρατηρίων και χώρων συνάθροισης κοινού, που προωθείται με νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών, δημιουργεί ζητήματα ασφαλείας. Με τη μείωση των αποστάσεων ανοίγει ο δρόμος για την ίδρυση πρατηρίων καυσίμων από σουπερμάρκετ.

Σε εξέλιξη ήταν η συνάντηση του κ. Κουσελά με τη δεύτερη Ομοσπονδία του κλάδου, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηρίων Εμπόρων Καυσίμων.


Πόσο θα κοστίσει να ζεσταθούμε εφέτος;


Αρχίζει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης από 15 Οκτωβρίου και εάν ισχύσει η τιμή του 0,67 το λίτρο, η οποία συμφωνήθηκε με τις εταιρείες και το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, η διαφορά σε σχέση με πέρσι φθάνει το 26% και καίει τους ήδη επιβαρυμένους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Αναλυτικά, οι υπολογισμοί για την αύξηση του κόστους από το 2009 στο 2010.


nooz.gr
Η συμφωνία προβλέπει ότι οι επιστροφές φόρου προς τους βενζινοπώλες για τις ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης που διαθέτουν στην κατανάλωση, θα γίνονται σε διάστημα δυο ημερών, ενώ από 1ης Ιανουαρίου θα καταργηθεί η προκαταβολή του φόρου από τους πρατηριούχους.