e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Από το Νοέμβριο οι αιτήσεις στις τράπεζες για το «Εξοικονομώ Κατ' Οίκον»


Δάνεια για την αναβάθμιση των κατοικιών


Στις αρχές Νοεμβρίου, εκτιμούν στο υπουργείο Περιβάλλοντος, ότι θα μπορεί να αρχίσει η υποβολή των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους στις τράπεζες, για την ένταξη τους στο πρόγραμμα «Εξοικονομών Κατ' Οίκον» για την αναβάθμιση των κατοικιών.Σύμφωνα με Τα Νέα, το πρόγραμμα βρίσκεται στην τελική φάση προετοιμασίας.


Υπενθυμίζεται ότι μέσω ενός Ταμείου θα χορηγούνται άτοκα ή χαμηλότοκα δάνεια σε νοικοκυριά για την αναβάθμιση των κατοικιών τους, σε συνδυασμό με απευθείας επιδοτήσεις μέσω των οποίων θα απομειώνεται κατά 15%-30% το κόστος του δανείου,

Η κυριότερη εκκρεμότητα αφορά την επιλογή των τραπεζών που θα συμμετάσχουν σε αυτό, με την εκδήλωση ενδιαφέροντος εκ μέρους των τραπεζών να λήγει στις 4 Οκτωβρίου, και το υπουργείο να εκτιμά ότι μέχρι τις 20 Οκτωβρίου θα έχει γίνει η τελική αξιολόγηση και οριστικοποίησή τους.






Το Ταμείο, όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, Μ.Χρυσοχοΐδης, στη συνάντηση με τον κ. Παπακωνσταντίνου για την παρουσίαση του «συμφώνου ρευστότητας», θα συγκεντρώσει δανειακά κεφάλαια ύψους 600 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 200 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ και τα άλλα 400 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες.






Οι τράπεζες, πάντως, είναι ιδιαίτερα «προσεκτικές» στις συζητήσεις και έχουν πολλά ερωτήματα σχετικά με τα επιτόκια, τις διαδικασίες, τις περιπτώσεις μη τήρησης των όρων του προγράμματος, μη πληρωμής των τοκοχρεολυσίων κ.ά.






Αυτά τα ζητήματα εκτιμούν, στο ΥΠΕΚΑ, ότι θα έχουν επιλυθεί στις αρχές Νοεμβρίου, οπότε και θα διαφημιστεί η έναρξη υποβολής αιτήσεων στις τράπεζες με διαφημιστικές καμπάνιες στα ΜΜΕ.
 
ta nea