e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

«Σοβαρό ενδιαφέρον από το εξωτερικό για ΟΣΕ»

Υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον από το εξωτερικό για τον ΟΣΕ υποστηρίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Wall Street Journal ο ειδικός γραμματέας Αποκρατικοποιήσεων του υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Χριστοδουλάκης.



«Υπάρχουν πολλές και μεγάλες εκτάσεις γης που έχουν εμπορικό ενδιαφέρον και αυτό που σχεδιάζουμε είναι να τις πωλήσουμε ή να παραχωρήσουμε την εκμετάλλευσή τους με πολυετείς συμβάσεις ... Εργαζόμαστε πολύ εντατικά για να παρουσιάσουμε ένα ισχυρό και ελκυστικό επενδυτικό πρόγραμμα στις διεθνείς αγορές».

Όσον αφορά τον ΟΤΕ, ο κ. Χριστοδουλάκης ξεκαθάρισε ότι το Δημόσιο δεν θα μειώσει τη συμμετοχή του, η οποία ανέρχεται στο 20%.

Αντίθετα όπως έκανε γνωστό, η κυβέρνηση προτίθεται να πωλήσει πολύ γρήγορα τη συμμετοχή της σε ποσοστό 49% στο Καζίνο της Πάρνηθας, ενδεχομένως και έως το τέλος του 2010.

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Χριστοδουλάκης αναφέρει πως το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της κυβέρνησης κλιμακώνεται την τριετία 2011-2013 και θα αποφέρει έσοδα 3 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει η κυβέρνηση.

«Ενθαρρύνουμε τις βιώσιμες ιδιωτικές επενδύσεις, αλλά θέλουμε να διασφαλίσουμε το δημόσιο συμφέρον με σύγχρονες διαδικασίες και γι' αυτό δεν θα κάνουμε βιαστικές πωλήσεις», επεσήμανε ο ειδικός γραμματέας, σημειώνοντας ότι το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων αφορά την αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας και όχι μόνο την είσπραξη χρημάτων.


NAFTEMPORIKI.GR


«Έχουμε ήδη σοβαρό διεθνές ενδιαφέρον για τον ΟΣΕ και αναμένουμε ότι θα προχωρήσουμε στην αποκρατικοποίηση του αναδιαρθρωμένου φορέα το επόμενο έτος, που θα είναι οριακά κερδοφόρο», διευκρίνισε και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου: