e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Πλαίσιο για αυστηρές κυρώσεις για τους απείθαρχους ανακοινώνει η Κομισιόν


Ριζικές αλλαγές στην οικονομική διακυβέρνηση


Τις μεγαλύτερες αλλαγές στην οικονομική διακυβέρνηση της Ευρωζώνης από την ίδρυση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα, Τετάρτη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.Ο αρμόδιος Επίτροπος για τις Οικονομικής και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα στις Βρυξέλλες τις προτάσεις της Κομισιόν για την αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης και την επιβολή αυστηρών κυρώσεων στους δημοσιονομικά απείθαρχους.


Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά οι κυρώσεις που προτείνει η Επιτροπή για όσους παραβιάζουν συστηματικά τους δημοσιονομικούς κανόνες και δεν προσαρμόζονται στις συστάσεις για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους, έχουν ως εξής:

-Στις χώρες που αγνοούν τις συστάσεις για την ανταγωνιστικότητα, μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο ίσο με το 0,1% του ΑΕΠ τους, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

-Στην περίπτωση, που το δημόσιο χρέος υπερβαίνει το 60% του ΑΕΠ, προβλέπεται υποχρέωση της χώρας να μειώνει τη διαφορά από το επίπεδο αυτό κατά το 1/20 ετησίως για μία τριετή περίοδο.

-Πρόστιμο που αντιστοιχεί στο 0,2% του ΑΕΠ των χωρών που αποτυγχάνουν συστηματικά να μειώσουν το επίπεδο του δημόσιου χρέους τους.

-Πρόστιμα προβλέπονται και για τις χώρες που δεν ελέγχουν τις ετήσιες δαπάνες τους ή δεν προχωρούν σε μεταρρυθμίσεις για να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους.

Οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την οικονομική διακυβέρνηση της Ευρωζώνης θα εξετασθούν στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών τον Οκτώβριο, όπου θα συνεξετασθούν και οι θέσεις της Ομάδας Εργασίας του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν Βαν Ρομπάι.
 
ta nea