e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Ενισχύεται το ενδεχόμενο υποβάθμισης της Ισπανίας από τη Moody's


Αναμένουν κίνηση εντός της εβδομάδας


Η Moody's ενδέχεται να υποβαθμίσει την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ισπανίας αυτή την εβδομάδα, αλλά οι αγορές θα επηρεαστούν έντονα μόνο εάν η βαθμολογία της χώρας μειωθεί περισσότερο από μια βαθμίδα ή αν ο οίκος χαρακτηρίσει αρνητικές τις προοπτικές της χώρας.


Αν και η ισπανική κυβέρνηση πιστεύει ότι ο οίκος θα διατηρήσει αμετάβλητη την σημερινή αξιολόγηση (ΑΑΑ), οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι ο οίκος θα υποβαθμίσει τη χώρα μετά τις ανάλογες κινήσεις των οίκων Standard & Poor's και Fitch την περασμένη άνοιξη.

Νωρίτερα, η Fitch Ratings αναζωπύρωσε τις ανησυχίες για τις περιφερειακές χώρες της ευρωζώνης, λέγοντας ότι η Ιρλανδία θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο υποβάθμισης, εκτός και αν πείσει τις αγορές ότι έχει θέσει υπό έλεγχο το τελικό κόστος διάσωσης της Anglo Irish Bank.

Οι αναλυτές είπαν ότι η Moody's θα υποβαθμίσει την αξιολόγηση της Ισπανίας, αλλά ταυτόχρονα θα τονίσει ότι η χώρα δεν κινδυνεύει τόσο, όσο άλλες χώρες με τεράστια δημόσια ελλείμματα, όπως η Πορτογαλία και η Ιρλανδία.

«Αναμένω ότι η Moody's θα υποβαθμίσει την Ισπανία κατά μια μονάδα στο Aa1 (προοπτική σταθερή), προκειμένου να φέρει τη χώρα στα ίδια επίπεδα με την Fitch», είπε στο Reuters οικονομολόγος της Unicredit.


ta nea


Στα τέλη Ιουνίου, η Moοdy's έθεσε την Ισπανία υπό τρίμηνη παρακολούθηση και προειδοποίησε με πιθανή υποβάθμιση κατά δυο βαθμίδες.