e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Αγωγή του Τέξας κατά της ΒΡ για περιβαλλοντική ρύπανση

Ο υπουργός περιβάλλοντος της Πολιτείας του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ κατέθεσε αγωγή κατά της ΒΡ για την ατμοσφαιρική μόλυνση που προκάλεσε μετά την πυρκαγιά σε διυλιστήριό της στο Τέξας Σίτι, κατηγορώντας την εταιρεία πως προτάσσει το κέρδος έναντι της προστασίας του περιβάλλοντος.Είναι η δεύτερη αγωγή που καταθέτει το Τέξας κατά της εταιρείας σε δύο χρόνια για το συγκεκριμένο διυλιστήριο, όπου 15 εργαζόμενοι είχαν χάσει τη ζωή τους σε έκρηξη το 2005.


Μολονότι η ΒΡ είχε κληθεί να πληρώσει πρόστιμο μαμούθ για το επεισόδιο αυτό, ο Άμποτ κατέθεσε χθες νέα αγωγή τονίζοντας πως η εταιρεία δεν διδάχθηκε κανένα μάθημα από το επεισόδιο και την κατηγορεί για την παράνομη έκλυση 220 τόννων ρυπογόνων ουσιών στην ατμόσφαιρα για μία περίοδο 40 ημερών φέτος, έπειτα από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε γεωτρύπανο στις 6 Απριλίου.

Εν τω μεταξύ, ανώτατοι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου κάλεσαν την ΒΡ να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για τον καθαρισμό και την αποκατάσταση του Κόλπου του Μεξικού μετά την διαρροή πετρελαίου, κατά τη διάρκεια σύσκεψής τους με στελέχη της εταιρείας.

Οι αξιωματούχοι συνάντησαν χθες « το απόγευμα τους διευθυντές της ΒΡ Μπομπ Ντάντλεϊ και Λαμάρ Μακέι» και τους «επανέλαβαν τη σημασία να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για την αποκατάσταση μακροπρόθεσμα» των μολυσμένων από τη ρύπανση περιοχών, τονίζει στο ανακοινωθέν του ο Λευκός Οίκος.

Οι αξιωματούχοι, μεταξύ τους και ο γγ του Λ. Οίκου Ραμ Εμάνιουελ, η σύμβουλος του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για την ενέργεια Κάρολ Μπρόουερ και ο υπεύθυνος για τον συντονισμό της απορρύπανσης απόστρατος ναύαρχος Θαντ Άλεν, «υπογράμμισαν πως η κυβέρνηση θα παρακολουθεί άγρυπνα για να εξασφαλίσει πως θα τηρηθούν οι υποσχέσεις», προσθέτουν οι ίδιες πηγές.


nooz.gr