e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Σπίτια που εξολοθρεύουν τους ρύπους! Το "πράσινο" τσιμέντο έρχεται να αλλάξει ό,τι ξέραμε μέχρι σήμερα!

Διαλύει τους ρύπους και τους μικροοργανισμούς και... τους μετατρέπει σε λίπασμα!


Ονομάζεται φωτοκαταλυτικό σκυρόδεμα, το εμπνεύστηκαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Αϊντχόβεν στην Ολλανδία και λειτουργεί ως εξής: Απορροφά τις ποσότητες ατμοσφαιρικών ρύπων και με τη βοήθεια του ήλιου τους εξολοθρεύει!Στο υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο, κυριαρχεί το διοξείδιο του τιτανίου. Μόλις πέσει πάνω του το φως, γίνεται μια σειρά από χημικές αντιδράσεις οι οποίες καταρχάς διαλύουν τους ρύπους (π.χ. από τις εξατμίσεις των αυτοκινήτων) και στη συνέχεια τους μετατρέπουν σε νιτρικό ασβέστιο, κάτι σαν λίπασμα δηλαδή. Κι όλα αυτά, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα!


Οι επιστήμονες λένε ότι το νέο τσιμέντο μειώνει τα επίπεδα οξειδίου του αζώτου κατά 35% - 40% στις περιοχές που χρησιμοποιείται!


Στους δρόμους ευρωπαϊκών πόλεων που έγιναν πειράματα με το συγκεκριμένο τσιμέντο, οι εκπομπές ρύπων μειώθηκαν κατά 15%

Σύμφωνα με "το Βήμα", τα φωτοκαταλυτικά υλικά είναι ήδη πολύ δημοφιλή στην Ιαπωνία, όπου αρκετοί βάφουν τα σπίτια τους με διοξείδιο του τιτανίου ενώ πολλοί δρόμοι στο Τόκιο είναι στρωμένοι με αυτό το ειδικό σκυρόδεμα.

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και η πατέντα ενός Έλληνα ερευνητή, από το Imperial College του Λονδίνου . Ο κ. Νικόλας Βλασσόπουλος χρησιμοποίησε ως βάση το οξείδιο του μαγνησίου και έφτιαξε ένα σκυρόδεμα που δε ρυπαίνει και... ανακυκλώνεται! Το συγκεκριμένο υλικό, αναμένται να κυκλοφορήσει στην αγορά σε λιγότερο από μια πενταετία...


newsIt.gr