e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Μαζί με το “Πίρι Ρέις” βγήκε και το “Τσεσμέ”

Από το Καστελόριζο στην Σαμοθράκη και όχι για καλοκαιρινές διακοπές αλλά για να συνεχίσουν τις προκλήσεις τους.

Ο λόγος για τα τουρκικά πλοία που συνεχίζουν να αλωνίζουν αρκετές φορές στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Την εμφάνισή του έκανε στις 5 σήμερα τα ξημερώματα το πλοίο «Τσεσμέ» στην περιοχή της Σαμοθράκης κι ενώ το ερευνητικό σκάφος «Πίρι Ρέις» συνεχίζει έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα ανατολικά του Καστελόριζου.






Το «Τσεσμέ» συνοδεύεται από ένα περιπολικό του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, ενδεικτικό της προσπάθειας της Άγκυρας να κλιμακώσει τις προκλήσεις.






Το πλοίο πλέει στο μέσον της απόστασης μεταξύ της Σαμοθράκης και των ακτών της Θράκης και το πλήρωμά του έχει ενημερώσει ότι το σκάφος έχει περιορισμένες δυνατότητες ελιγμών.






Το τουρκικό ερευνητικό διεξάγει υδρογραφικές εργασίες στα διεθνή ύδατα ανοιχτά της Σαμοθράκης αλλά σε περιοχή που επικαλύπτει ελληνική υφαλοκρηπίδα, όπως επιβεβαιώνεται και από τους άντρες που επιβαίνουν στο πλωτό του Λιμενικού που παρακολουθεί την πορεία του Τσεσμέ.






Το Πίρι Ρέις εξακολουθεί να πλέει νότια από το Καστελόριζο και στην Αθήνα έχει σημάνει συναγερμός! Προβληματισμός επικρατεί στα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας. Ο χειρισμός της κατάστασης έχει ανατεθεί στο Λμενικό με το αιτιολογικό ότι πρόκειται για αποστολή αστυνόμευσης των ελληνικών χωρικών υδάτων.










NewsIt.gr