e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Τουρκία: «Οι συνομιλίες για το Κυπριακό δεν μπορούν να συνεχιστούν απʼ αόριστον»

Οι προσπάθειες για επανένωση της Κύπρου μπορεί να αποβούν άκαρπες, εκτός κι αν υπάρξει κάποια σημαντική εξέλιξη μέχρι το τέλος του έτους, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Τζεμίλ Τσιτσέκ.


«Αναζητούμε μία λύση μέχρι το τέλος του 2010. Ωστόσο, αν δεν μπορεί να επιτευχθεί, όλοι θα τραβήξουν χωριστούς δρόμους», όπως είπε ο Τσιτσέκ κατά τη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης στη βόρεια Λευκωσία κατά τη σημερινή επέτειο της τουρκικής εισβολής στις 20 Ιουλίου του 1974.






«Οι συνομιλίες δεν μπορούν να συνεχιστούν απʼ αόριστον», πρόσθεσε.






«Καλώ την ΕΕ και όσους στηρίζουν την ελληνοκυπριακή πλευρά να αναλογιστούν τι θα συμβεί αν δεν υπάρξει λύση μέχρι το τέλος του έτους… Μία λύση δεν είναι αδύνατη… Αν βρεθεί μια λύση πρέπει να βασίζεται στην πραγματικότητα ότι υπάρχουν δύο ίσοι λαοί και δύο ίσα κράτη στην Κύπρο», τόνισε.






Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης δήλωσε επίσης ότι η Κύπρος αποτελεί προτεραιότητα για την Άγκυρα σε σχέση με την ένταξη στην ΕΕ.






«Για όσους ζητούν από την Τουρκία να επιλέξει μεταξύ βόρειας Κύπρου και ΕΕ, επιτρέψτε μου να πω ότι θα επιλέγουμε πάντα, πάντα, πάντα την Κύπρο».






Πηγή: Reuters